Цитат Първоначално публикувано от yuri
Много по-възможно е този рояк да не е от твоите кошери. Колкото и да си не опитен, едва ли преди 3 дни не си забелязал запечатани или готови за запечатване маточници. Няма как за 3 дни да напълнят всичко, да изпаднат в роево настроение и чак рой да излезе. А по принцип, при такава силна паша няма да спрът работа.
На рояка сложи поне 3-4 основи, после да не се чудиш и той къде е. И се слага пита с открито, а не запечатано пило.
значи да попитам възможно ли е рояка да излезе за 10 мин????? защото бях 1 час при кошерите и нито имаше бради нито да стоят просто пчели по прелките.всички работеха имаше излитащи отиващи на паша, имаше стража, имаше вентилиращи имаше връщащи се и прочее.и просто ме заняма 10 мин и роя беше на джанарката. така че може и да не е мои защото пак питам щом носят нектар здраво и днес, това не е ли признак че не са роили????или бъркам. но пък друго аз живея тук 26 години и никога не съм виждал рояк на живо, камо ли в двора ми. и то след 2 месеца от както взех кошерите. не вярвам да съм чак такъв късметлия.колкото до пилото бях толкоз шашнат вчера че в суматохата не съм гледал ое е открито и кое зашечатано пило. може ли да се поправи грешката сега?и какво да правя с питите дето е пилото на тях??????

п.п. загазил съм го яко, с тез кошери и роеви симптоми,,,,, и второ на ръка ако продължават в същия дух както досега вторите магазини ще са пълни до 2-3 дена. а сега идва големия к.р щото нямам 3 магазин или пити за тях. а нямам и шентрофуга, поръчал съм я, ама още ме бавят.