Цитат Първоначално публикувано от yuri
Акацията вече е в разгара си. Времето също е подходящо, особено ако задържи така още няколко дни. При силните семейства, след акацията, обаче е много възможно да се появи роево настроение. Взимайте мерки от сега, за да не си блъскате главите после.
Не след акацията приятелю, а сега предлагам да го направят.При мен положението е следнато.Пълни магазини с мед на някои им сложих и втори, плодници с мед на 5-6 пити на останалите5-6 , разновъзрастно пило,осеменени и захранени маточни чашки.Това забелязах вчера.Основите които им сложих вчера в плодника днес бяха изградени.Днес унищожавах захранените маточници изземвах медови пити и пити с запечатано пило, и ги слагах на отводките.В сем. слагах по още 2-3 основи за градеж.Пчелите летят като полудели.На пръв поглед на прелката никакви признаци за роево настроение добре че нещо ме накара да ги отворя, редовно изрязвах строителните рамки с запечатано търтиево пило.Преди няколко дни положението в магазините не ме навеждаше на мисълта за втори магазин.След 4-5 дни ще ги отворя дано нещата са се променили.Майките са млади от миналата пролет.Всички са от самосмяна.