Здравейте колега.
Не искам да спамя по темата , но ако може да ми обясните, че нещо се обатках в обясненията.
Първо какво се има впредвид под пълен преглед и под частичен?
Питам специално за ДБ , понеже нещата малко не ми се връзват.Сега ще обясня какво имам аз в предвид и се надявам да ме поправите ако греша.
Специално при ДБ до колкото имам скромен опит , всеки преглед е пълен, от гледна точка до подредбата на коша.
При мен при прегледа целите се следните, пилото да го подредя така , че запечатаното да мине в края, а прясното в средата , да разпечатам , част от медовата пита за да има храна за пилото и по лесно и бързо да се взима от пчелите.Това с разпечатването го правя до тогава докато или не ми свърши стария мед запечатан и не се освободят питите, но за да се стигне до там, значи при всяко отваряне аз трябва да разбутам рамките за да направя място , за да извадя питата да я разпечатам и да я върна обратно и пак да наредя останалите спрямо нея.По нататък във времето когато температурата се затопли се стремя да извадя запечатаното пило в края на коша, а рамките с мед да бутна в средата.
По този начин не травмирам ли семейството като при пълен преглед?
Ясно е , че не търся майката , но аз никога не съм я и търсил винаги гледам пилото.
Моля ако ви се занимава да влеете малко пояснения на начинаещия си колега ще ви бъда искренно благодарен.
Поздрави!

Цитат