Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 109 от 683 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159209609 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,081 до 1,090 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Е Лалов ,може и да съм се объркал.Минаха доста години ,но е важно сегашното положение с пчелите.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Не си се объркал а ми изчезват мистериозно постовете.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 09112014361.jpg‎  
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Благодаря,само ме е срах като стане мн.студено и като са на кълбо в кошера при носенето да не им нарушя спокойствието и да разпуснат кълбото да не стане някаква беля
    Затова гледай външната температура да е положителна все пак - приблизително между 1 и 5°C. 50 м не са кой знае колко, та да се превъзбудят прекалено, но ако все пак разпуснат кълбото, след ок. час ще разберат, че пролетта е още далече, ще се успокоят и ще се съберат пак на кълбо.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Не си се объркал а ми изчезват мистериозно постовете.
    Вече писах постинг на тази тема - вмъкнал си някакъв Ctrl символ и си объркал визуализацията на постинга ти. Просто можеше да влезеш и да си го поправиш, а не да се жалваш във форума и да чакаш аз да го поправя. То си се вижда къде прекъсва текста и коя думичка трябваше да я изтриеш и да я пренапишеш отново.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колеги имам един кошер,който се намира на около 40-50 метра от пчелина ми ,в този кошер има тазгодишен рояк(там имах капан и се хвана),който съм го прехвърлил лятото в нов кошер.Та въпросът ми е кога мога да преместя този кошер на пчелина си?

Към 17-18ч,утре,местиш кошера и поставяш нещо пред-на прелката.На другия ден ще се повъртят на старото място и ще се приберът на новото място.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колеги днес на пчелина се доближих до един кошер и чух жужене ама малко по силно от обикновенното и като се загледах на горната прелка тъкмо една пчеличка изгони една досадна муха от кошера.Има ли място за притеснение при прослушването на другите не жужаха толкова силно като този та чак да го чуя най вече от горната прелка дали кълбото не е близо там( горна прелка),че затова да се чува ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колеги днес на пчелина се доближих до един кошер и чух жужене ама малко по силно от обикновенното и като се загледах на горната прелка тъкмо една пчеличка изгони една досадна муха от кошера.Има ли място за притеснение при прослушването на другите не жужаха толкова силно като този та чак да го чуя най вече от горната прелка дали кълбото не е близо там( горна прелка),че затова да се чува ?
    И да има проблем, какво ще направиш, ще лекуваш ли или ще придаваш майка?
    Каквото сме направили до сега направили и пролетта ще броим пилците, само трябва да внимаваме с запасите другото е божа работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И да има проблем, какво ще направиш, ще лекуваш ли или ще придаваш майка?
    Каквото сме направили до сега направили и пролетта ще броим пилците, само трябва да внимаваме с запасите другото е божа работа.
    така е да по принцип този кошер ми е отводка с таз годишна майка ама знае ли човек дет се вика на пролет ще видим.

Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2014
    Еднин въпрос към колегите работещи с изцяло мрежести дъна.При започване на майката да снася,затваряте ли дъната? Знам, че има различни мнения по въпроса,ще се радвам да чуя колеги които са практикували! Благодаря предварително!

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Аз не съм ги затварял никога но винаги има корпус с празни пити на първа позиция а на "втори етаж" е семейството - така зимуват
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Страница 109 от 683 ПърваПърва ... 95999107108109110111119159209609 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •