Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
В неделя ще третирам за първи път с ОК. При част от семействата ще използвам рецептата на scutellator-а, а друга по рецептата на Gordian за мъглообразувателя. Все пак с него се работи значително по-бързо, пък и при опушването се третират всички пчели. И двата случая на няколко от кошерите ще сложа контролен лист, за да видя резултата.
П.С. Gordian дава рецепта за третиране с мъглообразувателя и с тимол, като 70 гр от него се разтварят в 1000 гр парафиново масло на водна баня до пълното му разтваряне. Като дозировка е посочил между 5 и 7 впръскания през 7 дни.
Направи 5-7 впръсквания през 7 дни с въпросната рецепта с тимол и парафин и си направи след това ревизия на майките.Моят фогър е на Анел и рецептата е с по 1 напушване през 7 дни и въпреки всичко тази година не ми хареса това което видях в кошера като ниво на опаразитяване и на 01.11.2014г. направих накапване с ОК. като рецептата която ползвах бе 600мл.вода 600гр.захар и 35гр.ОК. с по 5 мл. на междурамие, ще видя какъв ще е резултата на пролет.
С това напушване с фогъра си мисля , че няма да се получи понеже ми се струва , че температурата няма да е достатъчно висока за изпаряване и на Оксаловата Киселина.Ще се изпари само водата от сместта , а ОК ще остане на кристали в тръбичката на фогъра , както и сподели с мен колега който вече се е пробвал с изпаряването.