Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 105 от 683 ПърваПърва ... 55595103104105106107115155205605 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,041 до 1,050 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Защо ли имам чувството че , се разразява една минало годишна буря.
    Това да не е оня джентълменски разговор? Споко, нали го изтриха, така че може да се повтори.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Съжалявам колега , на теб ти е лесно.Мен ,обаче ме учиха на руски в училище.Освен това някъде май споменах ,че съм и малко тъп.
    Изгледай това.http://www.youtube.com/watch?v=NkysS0VBKuA

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Понеже сте си стари друшки ,явно намеците са по мой адрес.Чета ви отдавна и знам че сте много печени.Може би затова днес ,четейки стари теми ,ми направи впечатление как така наречени новобранци ,задават въпроси на които отговарят също такива ,като тях.
    Няма никакви намеци
    ,"1000 пчелари 1000 мнения"всеки който е решил да се знимава сериозно с пчели,независимо дали с 5 или 500 кошера трябва да намери своя начин на работа ,практика и четене,ако има наблизо някой да покаже още по добре.Тук в форума около 10% от участниците са пчелари от който има много какво да се научи ,но те са отговорили на даден въпрос по няколко пъти .Както и част от матеряла в темите е лакардия,НО има и доста уроци.
    Поздрави.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Подвижно пчеларство.
    Не ме разбра друго имах впредвид от поста на Е.Филимонов.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Здравейте.Разбирам, че сте отговаряли на едни и същи въпроси по няколко пъти и това ви дразни.Да питам пак: като се съберете 4-5 стари пчелари ,не обсъждате ли пчелите или само за е.....е си говорите?И да ви кажа : трудно се чете цяла тема , камо ли няколко.
    Приятелю,дължа да ти разясня и се надявам да ме разбереш правилно.
    Когато човек е решил да се занимава с нещо (в случая пчеларство), би следвало да се е запознал с елементарните неща. Според мен не е логично да закупиш пчелни семейства и едва тогава да започнеш да се интересуваш, спят ли пчелите през зимата или будуват. Последното в кръга на шегата.
    Имам в предвид следното: когато колега зададе въпрос би следвало да каже имам еди какъв проблем, направих това и онова. Посъветвайте ме правилно ли е и какво е необходимо още да направя.
    При така зададени въпроси, съм убеден, че никой от можещите да отговорят на въпроса не би го подминал с пренебрежение.
    Когато някой зададе въпрос от рода:"Няма пило в семейството, какво да правя" или "Защо има много подмор" отговора, започва с едни предположения от страна на отговарящите и се стига до едно уточнение, че след това други, които имат желание да се образоват казват: ами то в темите много пълнеж и нищо съществено.
    Извини ме, но ще приключа със своето словоизлеяние, за да се насладя на предстоящия мач на Лудогорец.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Съдейки от личен опит мисля че 1 корпус ще ти е крайно недостатъчн.
    Аз работя както казах и преди дали в тази или в друга тема с плодник 10 рамков дори и не е 10р. ,а е 9р. за удобство при ваденето на първа рамка като имам и ЛР и ДБ и още 3 магазина спрях да ползвам 2,3 корпус заради удобството на магазина - първо е по лек пълен с мед и при вадене на меда ползвам пчелогонка така че вдигам пълните магазини и слагам пчелогонката я го направете с корпуси;второ когато плодника е един много по бързо успявам да блокирам майката и да започнат да събират за мен като целта е всички рамки в плодника да имат пило дори средните изобщо да нямат венец;трето много по бързо и лесно се разпечатват и центрофужат/по малко се късат/ ;четвърто много по бърз градеж и пълнене на мед защото са по малки .Мисля че това ви е достатъчно каквото и да коментирате не смятам да влизам в спорове защото аз работя така и няма да променя начина си на работа заради друг.

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Може ли пчелно семейство да зимува с манов мед.Знам че навсякъде пише че не може но ще се радвам ако някои сподели от опит обратното.

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Аз нямам опит това ми е първа зима с пчелите но ще споделя как ги зазимих.Пчелина ми се намира в родопите на над 1200м. надморска височина пашата ми е главно билки и планински растения и борова гора в изобилие.Преди да ги зазимя извадих малко мед от две плодникови пити поне да го опитам дет се вика 4 бурканчета мед извадих много тъмен е медът не разбирам дали е манов или не но предполагам е манов защото е доста тъмен.Подхраних пчелите до 15 септеври 2-3 пъти защото имаха запаси макар и от този тъмния мед но понеже съм начинаещ незнаех как да процедирам вади ли се този мед не се ли и то си стана октомври и така с този мед си ги зазимих.Та ако медът ми е манов сега ще разбера дали зимуват с такъв мед или не.Доколкото съм прочел и разбрал не зимуват на манов защото не могат да го храносмилат както трябва нещо от този сорт и ако не се облитат редовно хваща ги диария и умират но пък си мисля че ако има хубаво време и се облитат редовно може и да изкарат зимата.Това е положението при мен малко на риск но пък ще ми е за урок се пак човек се учи от грешките си.Повече ще ти кажа на пролет.Поздрави

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от dakou Виж публикацията
    Може ли пчелно семейство да зимува с манов мед.Знам че навсякъде пише че не може но ще се радвам ако някои сподели от опит обратното.
    Може да зимува.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Гледам сега видеото и си заслужава да му отделя време.
    Още в първите минути започва с броя манипулации и каква е разликата с любителското пчеларство.
    Аз съм скаран с този език, но хващам важното
    Не съм съгласен тук-там, но пчелари много и техники още повече.
    Благодаря!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 105 от 683 ПърваПърва ... 55595103104105106107115155205605 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •