Ми колега Пепи, вземи прочети темата няколко страници назад и ще намериш и за тази машина нещо.
Ми колега Пепи, вземи прочети темата няколко страници назад и ще намериш и за тази машина нещо.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Всичко свързано с направата на кошери и рамки може да се прави с тази машина. Проблемът е че не е възможно да полваш повече от една от функциите на машината без допълнителни настройки.
Търси змм Смолян -пилана там ще намериш каквото търсиш,на разумни цена и високо качество .има за надлъжно рязане с подрезвач детайла излиза направо рендосан .Просто много добро
Колегата rosti_sz първо трябва да уточни за какво рязане му трябва диска за надлъжно за напречни или за обща употреба
аз ползвах диск на леуко но след близка среша с пирон 6 мм отиде а цената му на времето беше 100 тина лева
сега си купих на ЗММ смолян доволен съм от среза и от цената под 50 лева
ползвам го само за напречно рязане 60 зъба реже чисто до кога не знам за 1 ви път ползвам тези дискове
ако ще е и за надлъжно бих взел с по малко зъби 40-48
размера му е 250 х30х3.2 такъв им е стандарта на ЗММ
при 254 х 30х2.4 избора на нов диск е малък и обикновено са скъпи
Някой използвал ли е т.нар. колебаеща или лъкатушеща глава или диск?
Замислил съм се да купя подобен инструмент, с който да си правя горните летви на рамките.
Циркуляра ми е с 30мм ос и 2КВ монофазен мотор. Не знам как да изчисля оборотите, а и не ми е подръка да вземем размери на шайбите.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
rosty_sz,разгледай инфото от този линк [url]http://www.prestige-bg.eu/freud.html.Описанието е на Италиански (така мисля),но дори човек да не знае езика,картинките са достатъчни да се разбере кой диск за какво рязане е и за какъв материал е.Така може да ти се поизясни какъв диск ти трябва на теб.
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
Слагаш два диска за рязане един върху друг , като помежду тях се слага 5-6мм твърдо дърво.Когато стегнеш главата на фрезата се получава пиян диск.Парчето дърво се слага по близо до вретеното на машината.НО Внимавай ! Аз на времето преди повече от 20 години го ползвах за длабове и прорязване на по широки отвори. В предвид високите цени на зъберите евтин вариант и за малки серии може да си ползваш дисковите.Успех
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
Оказа се че избора на диска за циркуляр въобще не е лесна работа. За сега се спрях на Dewalt dt4324. Продуктите на Пилана Смолян са прекрасни и слагат в малкия си джоб разни Бошове и т.н. Dewwalt-та ми попадна на много добра цена от разпродажба на фалирал магазин иначе щеше да е Пилана.
Бях дал цена и линк за поръчка на този диск, но е някъде навътре в темата. Другия вариант е с фреза и определено е доста лесно.
За мен горна летва се прави най-лесно като вземеш дъски с по-голяма ширина и ги нарежеш на нужната дължина. В моя случай са дълги 46.9см и широки 30-40см(ако успея да намеря на добра цена).
Слагаш на фрезер с ширината на ухото и минаваш дъската в двата края, а след това вече си ги правиш на нужния краен размер.(от плоча на летвички)
Поне аз за по-лесен начин не се сещям![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))