Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 57 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 564
    Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Раздува първоначално и после държи по-слабо, но съхне много бързо и не се цапа толкова.
    Най-доброто по сила е епоксидната смола и след това PVA лепилото.
    Епиксидната става чуплива да го имаш на ум.
    Колега , не бъди толкова категоричен. Лепилото е с много добра адхезия / полиуретановото / , водоустойчиво и слепването е много на ниво. Аз лично тази година експериментирах с малко "нестандартен" материал - 8 бр кошери от МДФ като основно разчитам за сглобките на това лепило , подсилено с винтове 3х30 колкото да държат докато "хване" лепилото. На толкова дъждовна вода през сезона нищо не е мръднало. Отделно немалко мебели имам с детайли слепвани на "герунг" , също няма нищо разлепено.
    Моето мнение е че лепилото е много добро. Аз ползвам http://www.rosi.bg/poliuretanovo-lepilo-745.html
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

Лепило

Цитат Първоначално публикувано от kunev Виж публикацията
    Колега , не бъди толкова категоричен. Лепилото е с много добра адхезия / полиуретановото / , водоустойчиво и слепването е много на ниво. Аз лично тази година експериментирах с малко "нестандартен" материал - 8 бр кошери от МДФ като основно разчитам за сглобките на това лепило , подсилено с винтове 3х30 колкото да държат докато "хване" лепилото. На толкова дъждовна вода през сезона нищо не е мръднало. Отделно немалко мебели имам с детайли слепвани на "герунг" , също няма нищо разлепено.
    Моето мнение е че лепилото е много добро. Аз ползвам http://www.rosi.bg/poliuretanovo-lepilo-745.html
    Забраниха ми да говоря/пиша иначе щях да ти дам линкове и pdf файлове с тестове на различни лепила при различни условия как се държат.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    28.10.2014
    Здравейте колеги,бихте ли си казали мнението за тази машина Дървообработваща машина Raider PRO RDP-CWM01 става ли за собствена направа на кошери и техната подръжка.Благодаря ви предварително.http://www.youtube.com/watch?v=zgBrSyjZMvE

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Познавам дядовци, които си правят и поддържат кошерите само с циркулярче и ръчни инструменти, тъй че всичко е до умения и мерак най-вече.

Наблюдател
    Регистриран
    28.10.2014
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Познавам дядовци, които си правят и поддържат кошерите само с циркулярче и ръчни инструменти, тъй че всичко е до умения и мерак най-вече.
    Много добре знам с какво са правили и с какво се правят!!!Интересува ме некои от колегите ако е ползвал тази машина да си каже мнението.а мнение от ЧЕШИ езици неми трябва!!!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ми колега Пепи, вземи прочети темата няколко страници назад и ще намериш и за тази машина нещо.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Всичко свързано с направата на кошери и рамки може да се прави с тази машина. Проблемът е че не е възможно да полваш повече от една от функциите на машината без допълнителни настройки.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    ...вземи прочети темата няколко страници назад и ще намериш и за тази машина нещо.
    И, що да се рови страници назад, да чете и да си губи времето?!? - като виждаш не само от конкретният случай(ама то си е направо тенденция напоследък) - регистрира се, някой с конкретен въпрос(в нова няма нищо лошо), и иска някой да му каже: " О, да! Това е страхотна машина, идеална работа ще ти върши! Много и здрава и надеждна, работи безупречно..." - че, като си я купи, и ако нещо не е окей, да има по кого да плюе, че го е посъветвал, а това че отговора може би е няколко страници назад - вече стана на въпрос...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Pepi68 Виж публикацията
    Много добре знам с какво са правили и с какво се правят!!!Интересува ме некои от колегите ако е ползвал тази машина да си каже мнението.а мнение от ЧЕШИ езици неми трябва!!!
    Не съм я ползвал, но съм я разглеждал обстойно и за цената си е добра.
    Тук-там я има в наличност. Във Варна я имаше в КРЕПО.
    Тази която гледах имаше луфт по оста и се клатеше.
    При по-дебел материал ще дава отклонение на 100%, но може просто да е дефект при тази машина, а при друга да го няма.
    Абрихт-щрайхмуса е на 250мм, което е малко и ако ще минаваш широки дъски ще ти бъде трудно.
    Настройката изобщо не е бърза като на клипа и става много бавно.
    Краката се клатят и не е стабилна.
    Моторът прегрява и някаква пластмаса се разтапя - информация от сервиза.
    Ламарината е тънка и изработката не е това, което очаквах.
    Всичко, което е възможно да се клати се клати и трябва да преработваш.
    Където е възможно са спестили от болтове.
    Иначе за тези пари няма как да намериш друга подобна.
    Виж я на живо преди да я купиш.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    28.10.2014
    Благодаря ви колеги.Търся си някаква по компактна машина да ми върши работа,обаче 2500лв.за пет операционна на старо не ми се дават.А не съм маистор дърводелец за да работа всеки ден.

Страница 33 от 57 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •