Не се притеснявай, нищо няма да им стане. На мен ми се е случвало пчелните кошери да бъдат изцяло под снега в продължение на 1 месец и повече и нищо не им става.Според книгата "Календар на пчеларя" на Величко Николов Величков от 1989г. , пчелите издържат на много по-високи нива на въглероден двуокис от хората. В книгата пише даже, че високите нива на въглероден двуокис влияят много добре на физиологията на пчелата. Ето и част от текста на книгата:
-"Зимуването само на горен вход позволява да се задържи в гнездото образувалият се при обменните процеси в организма на пчелите въглероден двуокис, който намалява окислителните процеси в клетките им.Това от своя страна влияе благоприятно върху физиологичното им състояние-намалява обменните процеси, забавя стареенето на клетките, повишава продължителността на живота на пчелите. През зимния период съдържанието на въглероден двуокис в зимното кълбо на пчелите е многократно по-голямо, отколкото в атмосферния въздух т.е. пчелите сами го задържат в кълбото.След появата на пило в гнездото концентрацията му рязко намалява, дори и да не е разпуснато пчелното кълбо".
Тук в Шумен няма сняг, но има много студ и лед. Днес ходих в пчелина(който се намира в една акациева гора) и видях, че са паднали доста дървета, но за моя радост нямам поразения и пчелните кошери бяха покрити с 1см лед.С две думи нямаше достъп на въздух до кошерите. По принцип от книгата, която цитирах малко по-горе знаех, че това не е проблем, но все пак бях уплашен и си позволих да отворя едно семейство и да надниква вътре и пчелите си бяха живи и здрави. Надявам се да съм отговорил на въпроса ти.

Цитат