Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Колега, така сладкодумно пишеш, направо си за писател готов.
Благодаря! )) Рядко ми се отваря възможност ))

Създай им работа, разбъркай им гнездото, сложи крайните пити с мед в средата, пилото в края. или им извади питите с мед и им дай основи за градеж.
Може и така да стане. Ще видиш утре какво ги правя ще им разцентровам схемата Но няма ли да е добре и да понамалеят като бройка? В магазините и сега има по някоя нова основа и след рапицата не са ги бутнали!?!

Или сложи още един магазин с основи между магазина с мед и плодника и качи две плодникови рамки. При тази ливади и тези следобедни дъждове и хубавото слънце, не може да бездействат, освен ако няма къде да складират нектара.
Място имат те за складиране на нектар не са останали без хич и при толкова нацъфтели "гюрлюци" и на мен ми е чудно що се шляят. Това ме хвърля в размисли.

Но май спомена, че не се качват в магазините. Ако имат дебели венци в плодника, разпечати ги и ги напръскай с вода, ще ги почистят и тези венци няма да им действат като преграда за качване в магазина. Ако дъната имат вентилационни отвори, отвори ги докрай.
Напръскай питите в магазина със сироп, за да се качат пчелите горе в магазина. Това се казва приканване на пелите. Има тъпи пчели които трябва да ги научиш какво да правят. Извинявам се за израза.
Отворено е де що има да се проветряват. Че има тъпи и аз съм го усетил )) То какво ли не се "изроди" )) Няма проблем за изразите и аз малко плеснато приказвам като е в свободен текст.

Това ни е прблема на младите пчелари, че знаем много на теория, но на фронта се панираме и не се сещаме за елементари неща, иначе по писането сме велики - не изключвам и себе си.
Успех.
Рядко пиша аз ама като почна нали виждаш ))