От известно време (2-3 месеца) на поне 15-20 познати пчелари се оказа че меда им "светел" и не купен - оказа се че общото нещо между всички е че са ползвали Варочет
От известно време (2-3 месеца) на поне 15-20 познати пчелари се оказа че меда им "светел" и не купен - оказа се че общото нещо между всички е че са ползвали Варочет
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Очакваше се. Колко пъти само аз предупредих във форума, че така ще стане.
И не само ти, ама кой ли слуша. Всеки сипва какво ли не в кошерите без дори да е прочел какви могат да бъдат последиците.
Много хора тук във форума пишехме, че амитраза и кумафоса ще доведат до проблеми с меда. По-лошото е, че се натрупват във восъка, който заменяме за основи и така в обозримо бъдеще такива находки ще имаме дори и при пчелари, които никога не са използвали тези препарати. От това по-прецизно няма как да го кажа. Най-ефикасните методи са и с най-малко последствия и за пчеларя и за джоба му и най-вече за пчелите и меда. Не разбирам защо се дават луди пари за третиране със скъпи (забранени в много страни - сигурно има защо)препарати след като едно третиране може да струва стотинки и ефекта да е дори по-добър и най-важното по-безвреден.
Аа така вече е съвсем друго нещо. Благодаря.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))