значи аз казах че има млечице само в тези няколко новоизградени чашки.другите са много стари и са си там от както взех кошерите. в тях няма нищо.това с питите ше го опитам в другиден. днес може би направих малак гаф. към 16 и 30 тук се изсипа страшен дъжд. валя в продължение на час и нещо. одеве спря и отивам при кошерте да видя как е. усещам аромата които се носи от тях от много далеч.като отидох до кошерите видях по земята около 25-30 пчели. мокри измръзнали и..... явно не са успели се приберат преди дъжда че тук заваля изведнъж както си беше хубаво време.аз ги хващах леко една по една и ги оставях върху прялетната дъска по близо до входа.първоначално другите пчели се скупчваха около тях за 2-3 мин. и след това гледам че те сами леко полеко си влизаха в кошерите.обаче се притеснявам че като са мокри и били на земята да не пренесат влага в кошерите или некви други гадости ама ми стана жал за пчелите и нямаше шанс да ги оставя да загинат на земята.днес на обяд наблюдавах много кошерите. пчелите отиваха масово на паша и от двата и кацаха тежко.други които се връжаха падаха пред дъската на тревата ама с усилие отлепваха и се прибираха.днес носеха много здраво от акацията.тук е в пълната си сила. всеки ден е невероятна жега и следобеда превалява.а доколкото знам това е добре за нектароотделяне.друго което ми направи впечатление е че, пчелите си вентилират масово. ама има такива дето се лутат около тях и все едно танцуват. някак си подскачат с задните си крака, после се качват върху други пчели и подскачат върху тях.много литература изетох ама за такова нещо не съм чул нищо досега.и ми е супер странно на какво се дължи

Цитат