непременно. току що проверих кошерите набързо без да ползвам пушалката. изградили са рамките които сложих. по 2 пити в плодника са запълнени изцяло с мед.започнали са да качват и в магазините вече по малко. но е сравнително малко. в втория кошер дето е майката без крило, видях няколко маточни чашки които ми показа Станко. но новоизградени с бял и чист восък. на дъното им има нящо бяло, като капка прилича. не знам дали е личинка или млечице.такива видях 2-3 само защото проверих само по 3-4 пити.стискам палци да е самосмяна, че ако е за рой не знам.... снимах ги дори ама нямам как да кача снимките че ми изчезна карточетеца някъде.намират се в горната част на питите точно под горната летва на рамките.търтеи нямаше много, защото преди седмица някъде изрязах доста търтиево пило. днес изрязах най много около 50тина килиики и от двата кошера. нямаше повече търтеи. тук е адска жега, нахвърлях орехова шума и трева върху кошерите. в хранилките сипах по 100-150 грама чиста вода.хем да я ползват а и да не влизат мравки. че днес и в двете хранилки имаше по няколко мравки. това е за сега. акацията тук е в пълната си сила. нявсякъде е разцъвтяла. кажете моля ви какво е мнението ви за тези маточбни чашки. според мен ще е самосмяна ама знам ли.както казах новоизградени са, с чист и бял восък.Първоначално публикувано от nikberk