и аз мисля че е самосмяна. нектар има къде да слагат засега. магазините са почти празни. напълнили са по 2 плодникови пити изцяло с мед. и са изградили и по 2 плодникови основи. ако трябва ще сложа по още 1 да градят. но засега ще се въздаржа, за да се насочат към акацята вместо да градят.но за всеки случаи ще ги наглеждам по често а съм инструктирал и баба ми и дядо ми ако видят нещо нередно да ме викнат от работа и да ги хващам докато са около кошерите.лошото е че като ги хвана не съм много наясно какво да правя след това. днес ми доставиха 1 нов кошер. утре или вдругиден ще доидат и другите 2. само трябва да ги боидисам. това ще стане събота и неделя и да са готови за смяна на старите съндъци и евентуално за създаване на 3то семеиство.ще почакам още 2-3 дена и ще ги прегледам по подробно. да видя какво е положението с тези маточни чашки. забравих да кажа че са с големината на малко по голямо от грахово зърно. ще се опитам да направя и нови снимки и по някъкъв начин да ги кача.засега ще чета повече тези дни и ако се наложи ще ги изрезвам, засега не ми идва нищо друго на ум какво да правя. ОЩЕ СЪМ ЗЕЛЕН.

Цитат