Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 315

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ahilis Виж публикацията
    Няма да се мръднат въобще да местят каквото и да е. Те самите ще се местят.
    Пчелите през зимата се движат само на горе така ,че като изядат венеца има опасност да умрат независимо колко много мед има в крайните рамки това се случва при голям студ хубаво е да се прецени колко голямо ще е кълбото и да се оставят толкова рамки с малък венец ,а медените рамки да са по близо до кълбото.При варианта с четири рамки с малък венец може да се намалят на три ако се прецени ,че са достатъчни за кълбото.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Пчелите през зимата се движат само на горе така ,че като изядат венеца има опасност да умрат независимо колко много мед има в крайните рамки това се случва при голям студ хубаво е да се прецени колко голямо ще е кълбото и да се оставят толкова рамки с малък венец ,а медените рамки да са по близо до кълбото.При варианта с четири рамки с малък венец може да се намалят на три ако се прецени ,че са достатъчни за кълбото.
    Това не е доказано на 100%, че се движат само нагоре. То ако беше така щяха да измират маса кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен след като спряха с пилото преместиха меда от последните пити на мястото на пилото и от вариант 1 минаха към вариант 2.
    Според мен ще е много глупаво да им бъркам работата и да ги връщам в изходна позиция. Пчеларя колкото и да разбира, пчелите знаят повече от него.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен след като спряха с пилото преместиха меда от последните пити на мястото на пилото и от вариант 1 минаха към вариант 2.
    Според мен ще е много глупаво да им бъркам работата и да ги връщам в изходна позиция. Пчеларя колкото и да разбира, пчелите знаят повече от него.
    Затова много, много не се рови из кошерите за щяло и нещяло.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •