Никъде в закона няма тълкование на думичката МЕСТНИ. При това положение можем да направим тълкование, че МЕСТНИ означава ЕВРОПЕЙСКИ, тъй като България е член на Европейския съюз, и като такъв е подписала споразумението за свободна търговия на стоки и услуги вътре в съюза.

Ако някой проверяващ се опита да ми направи акт и да ме глоби, на него ще му се наложи да посочи кой член и коя алинея съм нарушил от някой закон или наредба. И естествено ще му се наложи да посочи къде в закона има тълкование на понятието МЕСТНИ. Ако това не го направи, ще му съдера гъза от съдебни дела както срещу него лично, така и срещу институцията, която той представлява. Аз мога да си позволя разходите по тези дела, които ще се измерват в хиляди левове, но той дали ще може да си ги позволи? И дали няма да го уволнят само заради медийния скандал, който ще бъде предизвикан със замесено неговото име.

В момента в България има един единствен доцент от Пловдив (не си му спомням името ), който се опитва да даде НЕЗАКОННО ТЪЛКОВАНИЕ на това що е МЕСТНА ПЧЕЛА и има ли тя почва у нас. Публикациите му са само в западни списания и са написани на развален Английски език, в който дори терминологията не е вярна, включая и на думичката МЕСТНИ. Ха-ха........ Учените от цял свят се смеят и падат под масата. Учените в България - също ........ ха-ха.........