Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 307

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    моите пчели до преди да дойде лошото време носеха прашец - жълт, бял и пембян един такъв...като се оправи времето вдругиден, и продължат да носят прашец, ще ги храня с меден сироп - един вид ще направя експеримент и аз, макар и новобранец, пък напролет ще видим дали ще имам силни семейства...но това само ако носят прашец!!
    Пчелата сама ще ти каже какво и трябва, само я наблюдавай и ще се учидиш колко е просто.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 30.09.2015 в 18:17.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Всички сте прави,всички сте чели достатъчно, но едно много малко нещо явно не сте разбрали ??? Това е много лесно и просто -природния календар се разминава с пчеларския.Това пролича от пролетта .

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Всички сте прави, всички сте чели достатъчно, но едно много малко нещо явно не сте разбрали. А то е просто - природния календар се разминава с пчеларския. Това пролича от пролетта .
    От коя пролет? Бих казал от пролетта на 2009 примерно, а може би и по-рано -1995 ?!?

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Досега съм правил всичко както пише по книгите или поне съм се опитал. Исках да разбера дали има някакъв друг вариант. Благодаря за отговорите.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Да Ви попитам: ако подхранвам в момента само със сироп от мед/вода 2:1, ще изтощя ли пчелите?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Да Ви попитам: ако подхранвам в момента само със сироп от мед/вода 2:1, ще изтощя ли пчелите?
    Не, захарите в меда са вече инвертирани. Подхранването с меден сироп е еквивалентно на подхранване с инвертиран сироп. Има обаче някаква опасност ако имаш някакво заболяване, посредством меда да го разпространиш по всичките си кошери.

Аз не мисля като Матеев. Захарите може да са инвентирани, но излишната вода трябва да се изпари. А как ще стане това? Дали няма да натовари пчелите.
    И защо изобщо е нужно да се дава меден сироп сега, голяма глупост. Дано колегата не се обиди.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Някой пробвал ли е да постави цели "хартиени" пакети със захар в кошер? Примерно да сложи магазин и да нареди 3-4-5 пакета захар.
    По-ясно: Както е цял пакета, без да му се слага вода. Направо да напълни един магазин със захар на пакети,

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Някой пробвал ли е да постави цели "хартиени" пакети със захар в кошер? Примерно да сложи магазин и да нареди 3-4-5 пакета захар.
    По-ясно: Както е цял пакета, без да му се слага вода. Направо да напълни един магазин със захар на пакети,

И защо трябва да се прави това?
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Ако се сложат два магазина и чувал захар нама ли да е по-удобно?

Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •