Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Има ли някой представа дали мишката е в състояние да прегризе алуминиево тиксо. Вярно е че метала в тиксото е много тънък, но може би като види метал, мишката въобще няма да се пробва. Също така има вариант да се изреже някаква тънка ламарина (например от капачки за буркани или покривна ламарина за кошер), и после тази ламарина да се залепи на критичните места с алуминиево тиксо.

Просто си търся някакъв евтин и лесен начин профилактично да си реша проблема с мишките, и във връзка с това живо ме интересува някой правил ли е експерименти в тази насока. Също така имам и още една молба - можете ли да публикувате някоя друга снимка на прояден от мишка кошер. Искам да видя къде и как прояда мишката, но на практика в интернет не можах да намеря никакви снимки.
Плъховете прегризват пакет от алуминий тънък, но все пак алуминий. - Предполагам и мишката ще може, ако иска.
Ал. фолио на минералната вата грижливо си го отварят и си правят гнездо вътре.
Мишката може да мине през отвор висок 1см, тоест ти трябва да го направиш 6-8мм.
Въпросът е да изгуби интерес, а не да не може да мине.
Винкел(1-2мм) или шина с прерези през няколко см ще свърши работа или летви 5х3см с прорези. Ако имаш ал. радиатори става идеално, а ако трябва да е по-широко, може да махнем през едно ребро.
Ъгъл за гипсокартон може да свърши работата, но и цената е по-висока.
Плаките са още по-евтин вариант, аз ги вземам по 0.66лв(3бр-2лв), като я сгънеш на две и нарежеш с ножицата ще стане.
Поликарбонатна плоскост - пчелите ще минават странично през дупките(каналите).
Пчелите трудно изнасят умрелите през мишепредпазителя.