Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Това със сиропа в хранилката не дава гаранция, че всяка една пчела ще си хапне от него, а ние искаме точно това. Затова по-добрият метод е да се напръскат рамките и пчелите, при това вечерно време, и после нека цяла нощ пчелите да се облизват една друга.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Това със сиропа в хранилката не дава гаранция, че всяка една пчела ще си хапне от него, а ние искаме точно това.
    Това е съвършено вярно. Дозата също няма да бъде разпределена еднакво между пчелите от една и съща възраст или каста., просто не е възможно да се направи.
    Нозевита предпазва от нозематоза само младите пчели (т.е. преди да са се заразили). Третирането чак когато са се прибрали всички пчели в кошера е ненужно. Старите пчели са бита карта, те не оздравяват
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    .........Нозевита предпазва от нозематоза само младите пчели (т.е. преди да са се заразили)........... Старите пчели са бита карта, те не оздравяват.
    Това е интересна информация, която не я знаех. При това положение веднага възниква въпросът - кога трябва да се третира с Нозевит? Кога се раждат зимните пчели? Та те са МЛАДИ само 20 дена, а периода за потенциално третиране е 3 месеца - август, септември и октомври. Как от тези 90 дена да подбера тези 20, през които ще се родят моите зимни пчели?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    За отглеждането на пчелни семейства в тръвни има доста филми, статии и т.н. В този форум има доста казано, но ето още един линк с филми: http://zamunda.net/details.php?id=30...EF%F7%E5%EB%E8

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2014
    благодаря ! аз сега съм сложил 3 тръвни върху рамките в ДБ. и със магазини съм ги затворил до Април, ми казаха наи одачно и след това през Април ако е добро времето да напуша през малак отвор от тръвната и семеиството слиза доло в ДБ..

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от iordan Виж публикацията
    благодаря ! аз сега съм сложил 3 тръвни върху рамките в ДБ. и със магазини съм ги затворил до Април, ми казаха наи одачно и след това през Април ако е добро времето да напуша през малак отвор от тръвната и семеиството слиза доло в ДБ..
    Пич чети здраво до Април но не е лошо наблегни и на Българският език.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Пич чети здраво до Април но не е лошо наблегни и на Българският език.
    Като гледам и тук трябва да се наблегне здраво.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Да но предположих че коелгата няма други кошери затова.... инъчи ги стръсквам в помощ на нечие друго сем и въобще няма да се занимавам.....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •