Какво се чудиш? Колко хора по света не си знаят интереса? Ако все пак ръководството е свястно е добре, а при нас и това куца. Цял живот съм се питал твоя въпрос: Всички ние искаме да помогнем на тях, но ако те не го искат какъв смисъл има? Не можах да си дам много аргументиран отговор. Вероятно на Голгота най-много са викали разпни го тези, които Христос е изцерил. Когато ми е било най-трудно се сещам винаги за думите на Христос, които и ти си цитирал: "Господи, прости им, понеже те не знаят какво правят"Никола, не става въпрос за това. А че масовия пчелар не си знае интереса. Докато това не се промени, все содомисти ще са начело на тая държава!
Всички ние искаме да помогнем на тях, но ако те не го искат какъв смисъл има? Да се бориш за благото на хора, които точно поради тази причина ти се присмиват, оплюват и гледат как да те предадат и забият нож в гърба.
Накратко: На прав път си! Усилията ти не са на вятъра! Давай!. Много нещо съм изчел от/за Брат Адам (сигурно не колкото тебе). Да не би на него да му е било лесно? Ами това което прави манастира последните 20 години -- направо не е за приказване. Но пак се намираха и други, които оцениха делата му по достойнство и ги продължават. Вятъра не може да се спре, изворите не могат да се запушат.