Водата за пчелите трябва да е топла особено през пролетта когато нуждата от поилка е най голяма .Течащата вода е предпочитана пред застоялата и най добрия източник е естествения.
Водата за пчелите трябва да е топла особено през пролетта когато нуждата от поилка е най голяма .Течащата вода е предпочитана пред застоялата и най добрия източник е естествения.
12-14 градуса е идеалната температура, особенно за пролетта, когато реките са с температура 2-3 градуса. Това със застоялата вода също не съм съгласен - по какво си личи, че кладенчовата вода е застояла?
Искаш да кажеш ,че през март,април земята е топла и водата в бидона ще е 12-14 градуса ами ще почакаме до пролетта и тогава като направиш замерване ще си отговорим на въпроса.Пчелите предпочитат течащата вода според това което съм видял защо и аз не знам ,а и не ме интересува.
Температурата на земята на дълбочина 2-3 метра за региона на България е около 14 градуса. Тази температура е стабилна и не се променя със сезоните. Това всъщност е средногодишната температура на въздуха над България за последните 1000 години. Няма нужда това да го подлагаш на съмнение вече втори път. Следващия път преди да напишеш нещо във форума си направи труда да провериш в интернет собствените си твърдения.
Колкото до течащата вода - това ми го казваш вече за трети път, все едно че съм олигофрен. Пределно ми е ясно това за течащата вода, но когато я няма, човек трябва да измисли нещо друго. Именно за такива случаи е идеята с дъждовната вода. Повече от ясно е че няма нужда от поилки при пчелините, които са в близост до някаква рекичка или ручейче.
Точно така е! Това, на което му викаме плесен са си водорасли и те искат топла вода и слънце, за да се размножат.
Това със соларните панели върши работа отвсякъде. Между впрочем вчера най-после получих соларните лампи от такайците. Разбира се лъжат като дърти цигани (пардон-възрастни роми, че не е европейско определението).
Панелчето дава 1,6-1,7V натоварено с батерийката MH 1000мА/ч като и осигурява заряден ток до 10мА. За сметка на това кутийката и крепежа са перфектно изпипани. Личи си, че не е "гаражно изделие". Поставил съм на моите специалисти намирането на микропроцесор, работещ до 0.8В захранване и евтин за всякакви цели. После ще има повдигане на напрежението до 5В за управление на клапаните.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
Ха-ха..... ако на батерийката има надпис 1000 mAh - изтествай я и ще се убедиш, че е не повече от 240-260 mAh. И аз се набутах с такива китайски фалшиви NiMH акумулатори с надпис 3000 mAh, а всъщност са само 260 mAh. То и на тегло си личи - те са два пъти по-леки от останалите. Като ги отвориш вътре - вместо плътно набита смес ще откриеш една рехава хартийка, напоена с електролит.
Знам бе човек! Тя ако е истинска откъде толкова ток да я заредиш? Ама онази вечер без да искам я забравих включена в спалнята си. Легнах към 12ч и когато угасих нощната лампа, тя светна. Домързя ме да стана и я зарязах. Сутринта в 6ч още светеше! А светодиодите са 4бр!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))