Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 384
    Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Нека някой ме светне защо е необходимо това китване?
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Нека някой ме светне защо е необходимо това китване?
    Е как защо? Мебелите в хола, нали са ти китвани, шкурени, байцвани, грундирани и лакирани.....

Китването се налага след години употреба и е много добър начин за ремонт на нацепени дъски!

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов Виж публикацията
    Китването се налага след години употреба и е много добър начин за ремонт на нацепени дъски!
    Колега, тук по-скоро коментираме китването на нови кощери:

viktoroti
    Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.

П.С. А иначе си прав, че е хубаво да се ремонтират от време на време старите кошери, когато има нужда .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Няма нужда от китване!
    Може и винтове да не слагаш.
    Може и да не шкуриш и да се виждат следите от банцига, кошерите с ефект драскана мазила са на мода гледам.
    Всичко може!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Само едно не мога да разбера, какво не му харесвате на акрилния силикон?
    Струва 2,30 лева, не се цепи като изсъхне, захлажда се лесно с шпатула, можеш да запълниш дори и най-малките цепнатини по дървото, безпроблемно се покрива от всички бой. Аз лепих с акрилен силикон два магазина за да си направя плодник, няма мърдане.
    За какви китове говорите, какви дървени стърготини...

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Няма нужда от китване!
    Може и винтове да не слагаш.
    Може и да не шкуриш и да се виждат следите от банцига, кошерите с ефект драскана мазила са на мода гледам.
    Всичко може!
    Който може го може ...

Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Колега, тук по-скоро коментираме китването на нови кощери:

viktoroti
    Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.

П.С. А иначе си прав, че е хубаво да се ремонтират от време на време старите кошери, когато има нужда .
    Според мен при добре е обработена и подготвена повърхност боята по-добре си върши работата и е по-траина !Защо да не отложим ремонт даже и само с 1 година?!

Имам кошери направени от военни съндъци и забелязах че боята наместа започва да се лющи а са на 1 год.Неможах да смъкна старата боя много добре като ги правих но ги минах с шлайф но явно не става така.Дайте съвет какво да направя че при следващите да не се получи така.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Жълто + Червено не е Оранжево гарантирам.
    Имам още 4 кг боя и приемам заявки. Ето това става като боядисва пиян далтонист.
    Някоя колежка няма ли да си ги познае

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •