Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 14 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 140
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Еврика! Ти откри топлата вода. Само че това го обясни на този който ти купува меда.
    Апропо ти вероятно си му обяснил, а той се е направил, че ти вярва и ......
    Храненето на пчелите е тясно свързано с производството на мед, само че не в смисъла, в който ти вкарваш. Това си е наука!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    http://www.youtube.com/watch?v=V6eR3AZ7BJ8 - след 28-та минута е интересното, свързано с настоящата тема за подхранването.
    Аз съм на мнение че когато няма пило ( brood pheromone), тогава пчелите не събират прашец (условно). (Когато пък той е прекалено много, събирането на прашец намалява)
    Има много пчели които събират прашец като луди и правят пило като луди (на първо място мелифера мелифера, лигустика, и отчасти бъкфаст според това кой как си я селектира), когато приток на нектар няма от никъде.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Еврика! Ти откри топлата вода. Само че това го обясни на този който ти купува меда.
    Апропо ти вероятно си му обяснил, а той се е направил, че ти вярва и ......
    Храненето на пчелите е тясно свързано с производството на мед, само че не в смисъла, в който ти вкарваш. Това си е наука!
    Може и да съм я открил, но когато идват и ми вземат проби незнам защо на мен ми казват, че еди къде си имало много захар и антибиотици, а за моя би трябвало да не казват - защото липсват. А дали вероятно съм обяснил - да обяснил съм, но не съм излъгал никой, защото този човек който е купил мед от мен го чакам утре да дойде пак при мен и да си купи отново. А дали ми вярва - това си е негов проблем. Като не ми вярва кому .....търси при мен - както се пее в една песен. И какъв смисъл вкарвам аз, че нещо не мога да зацепя? Вкарвам такъв какъвто смятам, че трябва да е. Че не отговаря на някакви там стандарти, които са ненормални, аз за това вина нямам. Кое е наука? Обясни ми кое е наука или просто го използваш като заучено клише?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Наука е как да подхранваш пчелите, така че да произведат повече мед, а не както ти разсъждаваш. Не мисля да ти развивам теории и да ти изнасям лекции, но ще ти загатна само това, че пчеларя трябва да се стреми да има повече "докери", за да произведе повече мед. Ти си прави схемата как да си набавиш повече труженички, които да ти свършат работата с която си се захванал.

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Наука е как да подхранваш пчелите, така че да произведат повече мед, а не както ти разсъждаваш. Не мисля да ти развивам теории и да ти изнасям лекции, но ще ти загатна само това, че пчеларя трябва да се стреми да има повече "докери", за да произведе повече мед. Ти си прави схемата как да си набавиш повече труженички, които да ти свършат работата с която си се захванал.
    Ти на подхранването със захарен сироп, наука ли му казваш. Ако за теб това е наука, то каква ли лекция ще ми изнесеш и каква теория ще ми развиеш просто се чудя. А повече труженички и докери можеш наистина да си набавиш, но по съвсем друг начин и то наистина свързан с науката.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Пчеларството е занаят.
    За да станеш майстор занаятчия е необходимо да притежаваш доста качества.
    Извини ме, но ти не ги притежаваш. Това е причината да спра да ти обяснявам.
    Работи си с твоята наивност и заблуда и дано успееш. Искрено ти го желая!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз пък мисля, че пчеларството също е наука, както всяка една друга наука, и че в него също си има ключови моменти, които някои хора не ги разбират цял живот въпреки дългогодишния си опит. Няма как на такива хора да им бъде обяснена една авангардна идея, защото те ще я посрещнат на нож без дори да са я осмислили. За човек е много трудно да си признае, че в нещо е грешил цял живот, и в същото време някой новобранец да започне да му показва грешките. Нищо лично - такъв е живота. Някои хора цял живот тъпчат на едно място, а други веднага се изстрелват в небесата каквото и да похванат. И разликата между двата вида хора е само една единствена, и тя е в качеството на вземаните от тях решения, а не в количеството на изприказваните приказки по форумите.

Специално храненето на пчелите е един от най-ключовите моменти в пчеларството, и от него зависи дали от всичко това ще произлезе някакъв печеливш и разрастващ се бизнес, или цял живот човек ще си блъска главата със стотина кошера и ще псува държавата и изкупвачите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ейй Матеев по йезуитски обясняваш.

П.С. добавката в поста ти вероятно ще бъде разбрана.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами защото навлязохме в област, в която знам че няма да ме разберете. Просто загатнах за неща, които не искам да ги споменавам в открит текст, защото рискувам някои хора да ме намразят. Иначе е много близко до ума, че през живота си аз съм вземал много авангардни решения, които на пръв поглед биха шокирали широката публика, обявявайки ме за глупак или некомпетентен новобранец, но е факт че именно такъв тип решения са ме качили на стъпалото на живота, на което стоя в момента. Няма как решенията ми да са такива, каквито си ги мислят всички останали, и това да ми донесе успех. Точно обратното - решенията ми трябва да са авангардни в положителна посока, за да имам шанс да изпреваря конкуренцията. Може да ви звучи невероятно, но аз съм трениран да вземам такъв тип решения, да им вярвам въпреки оплювките на другите, и да ги привеждам в изпълнение, и това много често ми е носило конкурентно преимущество. Самият факт че така се нахвърлихте срещу мене ми напомни, че без да искам навлязох в зоната на това, което не биваше да ви го казвам. Най-разумното при тази ситуация е да си замълча, да продължа да си правя каквото съм си решил, а на вас да казвам каквото искате да чуете.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Еее Матеев в доста от това което каза в последния пост си прав. Стратигията наистина не бе нужно да я споделяш. Не си прав единственото за това , че те нападаме. Опонираме ти единствено за ..... Аз съм ти го споделял в други теми. Не му е тук мястото.

Страница 7 от 14 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •