stonit не знам чии майки са най-добри. Преди години съм купувал от Апиакта и бях много доволен. Относно тези на Павлови мога да споделя личния си опит. Август 2009г. един приятел си купил майка от тях защото мислел, че семейството му е търтовка. Като отишъл да я придава, намерил млада работеща майка и тази нямало какво да я прави и ми я даде да направя отводка за да не я изхвърли. Отводката въобще не се разви и затова я обединих със семейство с по-стара майка. Пчелите избраха старата. Тази пролет (м. Май) нямах мои млади майки и купих 2 от Павлови за да не гоня роеве. Когато ги придадох, стана ясно, че ми трябват доста повече. Направих отводки по принуда и ги оставих да си произведат свищеви майки, с идеята после да ги тествам и на есен да подсилвам с тях. Какво се случи. Отводките със свищеви майки зазимих на корпус и магазин и на 2 корпуса. Тези с майките от Павлови, на 2 пъти им помагах с запечатано пило. На 25.09.2010г покриваха по 5 рамки. На 16.10.2010г. в техните кошери имаше само десетки оси. От 3 бр. майки няма как да съдя за цяло производство, но лично аз повече никога няма да си купя майка от Павлови.