Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Дайте малко повече информация за състоянието на семейството :колко мед има като запас, имали пило и какво е ,майката там ли е (провери го по обстойно да не правил само смяна и за това да е отслабнал от към пчела)преди колко време направихте последния преглед,преди колко време приключи последната паша. Всички тия въпроси са от значение
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Орегон, това семейство ако искаш да го имаш, ще трябва да му помагаш. Скутелатора ни е говорил доста по въпроса. Други колеги също.Прегледай го и давай инфо.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    Майката си е старата, преди седмица-2 го отварях за да му прегледам запасите.. около 5-6 пълни рамки, но в момента меда е разхвърлян на 11.
    Пилото е около половин рамка, тук там имаше и пресно снесено, но много малко, което е нормално за сезона. Последната паша беше слънчогледа.
    Чудното ми е, как може за седмица да отслабне толкова. За това мисля да му извъртя 2-3 рамки и в по-късен етап да му върна меда под формата на медена питка.
    Миналата година по този начин спасих едно рояче, буквално беше с две шепи пчели, но пролетта го нападнаха и бяха избили пчелите на входа..

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Аз бих направил следното:Разпечатвам мед от рамките които ,ще извадя на по късен етап когато ги стеснявам окончателно,още няколко третирания за акар със ОК ,ако искаш все пак да увеличиш пилото макар и не значително слагаш питка със прашец и витамини.За това ,че ти е отслабнало семейството причината според мен е ,че пчелата която е работила на последната паша си е умряла а през това време не си имал достатъчно пило която да я замести.Друга възможност е да смениш майката със много късно оплодена млада майка която ,ще има желание за снасяне до по късно
    Милен Михов

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC02901.JPG
Прегледи:      301
Размер:	173.8 KB
ID:	2108Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC02903.JPG
Прегледи:      301
Размер:	172.4 KB
ID:	2109
    Моля за мнение , кой от двата вариянта за поставяне на ХР , е правилният.
    Успях да открия отговора , ако някой друг се чуди дано му е от полза :
    Ханемановата решетка влиза в нутовете на четвъртита рамка, чиито стени са широки 27 мм и дебели 15 мм. Широчината на рамката е по вътрешните размери на корпуса, а дължината и – 495 мм; предната и задната и страна са изфалцвани на широчина 10 и дълбочина 6 мм. Поставената в нея ханеманова решетка е на разстояние 7 мм от долните и 12 мм от горните рамки
    Този пост е редактиран от Kiril8305; 05.10.2014 в 16:36.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Здравейте колеги, към настоящия момент как е по-добре да се даде Нозевит с профилактична цел, чрез напръскване на пчелите или чрез питка(от мед и декстроза)?
    Предварително благодаря на отзовалите се колеги!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Аз го дадох по 1 мл на кошер в сироп 200 мл съотношение 1:1 директно в хранилката 2 пъти през 10 дни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Аз бих действал генерално, ще се опаковам малко повече и ще извадя изградените пити една по една, ще ги поставя в рамки с намотана тел...

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2014
    кои сезон е наи одачен

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2014
    и как от тръвните се прави 2-3 сем. ДБ? интересно ми е

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •