Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Ползвам газова горелка за нагряване на водата. След като се загре до около 80 градуса я спирам и добавям захарта с бъркане. Преди наливането на разтвора в машината температурата му е около 40 градуса, а на водната риза 50-55 /толкова колкото е настроен/. Така до заграването на сиропа до нужната температура остават 10-15 градуса. И на мен ми прави впчатление, че температурата играе голяма роля за пълното разтваряне и избистряне на сиропа. А това става най-добре при температтура от поне 50 градуса.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Матеев пиша в тази тема за инвертирания сироп тъй като е по-пълна. Поръчах си Пчелита от Русия, сега пътува малко късно но все пак реших. По рецепта се инвертира до 35 градуса за 48 часа. Пращат ми и ленти за проверка на степента на инвертиране. Имам оферта за теб ако те интересува.
    Като дойде ще направя сироп по упътването и ти пращам малко сироп и 2 ленти. Лентите ги използвай за своя сироп да видим дали ще дадът еднакъв резултат с лабораторията. А сиропа който ще ти пратя ако си съгласен го изследваш пък да видим какво ще каже лабораторията да разберем какви ги върши този Пчелит.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Матеев пиша в тази тема за инвертирания сироп тъй като е по-пълна. Поръчах си Пчелита от Русия, сега пътува малко късно но все пак реших. По рецепта се инвертира до 35 градуса за 48 часа. Пращат ми и ленти за проверка на степента на инвертиране. Имам оферта за теб ако те интересува.
    Като дойде ще направя сироп по упътването и ти пращам малко сироп и 2 ленти. Лентите ги използвай за своя сироп да видим дали ще дадът еднакъв резултат с лабораторията. А сиропа който ще ти пратя ако си съгласен го изследваш пък да видим какво ще каже лабораторията да разберем какви ги върши този Пчелит.
    Преди време му четох упътването в сайта и бях останал с впечатление, че трябва да се използва в рамките на 48 часа, сега при малко по-подробен преглед и с помоща на преводача на гугъл виждам че трае един месец на температура в хладилник, дали правилно съм го разбрал/превел?!?

http://www.pchelovod.com/prod613.html

<<Готовый инвертный сироп использовать в течение 3 суток. Неизрасходованный инвертный сироп хранить в плотно закрытой таре при температуре +4°–+6°С в течение месяца.>>

<< Готовият инвертиран сироп, използван в рамките на 3 дни. Необременени инвертиран сироп в плътно затворен контейнер при температура + 4 ° - + 6 ° С в продължение на един месец.>>

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Точният превод е:

Готовият инвертиран сироп да се използва в течение на 3 денонощия. Неизразходваният сироп да се съхранява в плътно затворена опаковка при температура 4-6 градуса в течение на един месец.

Имам обаче един въпрос - не ти ли се струва много скъп този препарат? 20 грама струват почти 400 рубли. Това е около 30 лева. С доставката ще поскъпне още. Това е поне 2 пъти по-скъпо спрямо българския препарат при равни други условия (количество инвертирана захар).

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •