Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 114

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Машината се казва циркуляр с каретка , а инструмента се казва циркулярен диск с възможност за изменение на ъгъла или по известен като пиян циркуляр . Нищо ново и нищо интересно . Ниска производителност. И аз правя ъгловите съединения чрез фалц.
    Прав си на 100% казва се пиян диск, не е най-доброто решение, но е вариант.
    Човека предполагам няма да си прави мебелна фабрика
    По-просто де..(изменение,ъгъл,диск,цир куляр) последния път като търсих нещо с подобно име и продавачката мигаше 15 мин на парцали.

    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията

    Още по-евтин вариант е това.
    Дамяне може ли да кажеш от къде може да се закупи това.https://www.youtube.com/watch?v=OKKbeaKnOnk
    Благодаря (y)
    Търси пияна(лъкатушеща) глава, а не пиян диск.
    Може да запиташ Пилана,Тека или Киров.
    Виж тези или в България тези.
    Има и още една фирма и ако ти трябва утре ще ти кажа името.
    Всичко що е машина от дрелка до нефтена сонда му намират частите.

    П.С. Забравих да кажа, че не прави толкова точен и равен ряза, колкото фразата.
    Фрезата не е милиони и спестява много главоболия.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Мнения
    487
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Има и още една фирма и ако ти трябва утре ще ти кажа името.
    Всичко що е машина от дрелка до нефтена сонда му намират частите.
    Благодаря .И двата адреса ми вършат работа но ще изчакам и адреса на другата фирма
    Милен Михов

  3. #3
    Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Мнения
    180
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Топлата хранилка в действие:

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Топла хранилка.jpg
Прегледи:      692
Размер:	305.7 KB
ID:	2084

    И обикновена хранилка със суха захар:

    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Обикновена хранилка.jpg
Прегледи:      689
Размер:	245.9 KB
ID:	2085

    Това са 2 съседни кошера с еднакви по сила семейства. Снимките са от днес на обяд.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Мнения
    2,799
    Тотевски, не е ли много едра тази захар?

  5. #5
    Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Мнения
    180
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Няма проблем големината на кристалчетата. След като се намокри от конденза пчелите смучат само разтопената част. Нали това е и целта на топлата храникла - конденза от кошера да разтопява захарта и пчелите да усвояват именно само разтопената част. Както се вижда от снимките - в обикновената хранилка няма конденз и съответно няма пчели, защото няма какво да вземат от там.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Мнения
    2,255
    Пчеларски район
    Приморско
    Тотевски нещо грешиш.В момента имам хранилки като тази зелената и си вземат захарта.Може да няма конденз защото няма пило.

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мнения
    4,061
    Тарти е прав донякъде, както и Тотевски.

  8. #8
    Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Мнения
    180
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Тотевски нещо грешиш.В момента имам хранилки като тази зелената и си вземат захарта.Може да няма конденз защото няма пило.
    Не греша, колега. Истина е, че и в обикновените хранилки се образува конденз, но трябва доста по-голяма влага, което е равно на много пило. А сега семействата се подготвят за зимата и пилото намалява, влагата също. При топлата хранилка отворът, през който се качва влагата е много по-голям от обикновената хранилка, а и самата конструкция е такава, че спомага за по-доброто абсорбиране на влагата в хранилката. Не знам как е при вас - аз просто казвам как е при мен.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

  9. #9
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Мнения
    3,589
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    Няма проблем големината на кристалчетата. След като се намокри от конденза пчелите смучат само разтопената част. Нали това е и целта на топлата храникла - конденза от кошера да разтопява захарта и пчелите да усвояват именно само разтопената част. Както се вижда от снимките - в обикновената хранилка няма конденз и съответно няма пчели, защото няма какво да вземат от там.
    Идеята сухата хигроскопична захар да поема конденза от кошера ми се струва доста хитра. С един кършум, два заека. Само ще вметна, че кафявата нерафинирана захар е много по-силно хигроскопична. Личен опит.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

  10. #10
    Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Мнения
    29
    От къде и на каква цена купуватекафявата захар?

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •