Искам да ви светна какво използвам аз и съм много доволен - става въпрос за АЛУМИНИЕВО ТИКСО. Лепне идеално към едва ли не всеки един материал, включая и към дърво. Един път залепнало - няма изчегъртване. Издържа на всякакви климатични условия както вън, така и вътре в кошера. Не го бърка вода, сняг, градушка или слънчева радиация.
Използвам го за:
1. Стабилизиране на ръбовете на плоскости (детайли) от фазер. Ако ръба на фазера се защити от влага, плоскоста става практически вечна.
2. Облепване на всякакви пукнатини във всякакви материали. Става вечно. Например на кошер или пък на камион-фургон с разсъхнала се каросерия. Проверено - перфектна и вечна хидроизолация.
3. Облепване на дупки по кошери, вън или вътре, направени от мишки, пчели или кълвачи. Става вечно. В зоната на алуминия никой повече не може да пробие.
4. Обвиване на тръби, топлоизолации, съдове с външна топлоизолация - абе въобще навсякъде, където нещо трябва да се стегне или запуши. Където и да го сложа - решавам проблема веднъж завинаги.
В случая алуминиевото тиксо е идеално, за да си направите хранилка за течна храна от дърво или дървена рамка - тоест тиксото да запуши веднъж завинаги всички ръбове или потенциални бъдещи пукнатини. Има само една малка допълнителна подробност, която се използва при досег на алуминия с хранителни продукти. Ами пръска се отгоре с някакъв дълготраен лак. Аз лично използвам UV лак, който освен всичко друго се оказа и перфектен хидроизолатор.
Показаната на снимката хранилка буквално си плаче за алуминиево тиксо по ръбовете. Пукнатини по кошерите буквално си плачат за алуминиево тиксо. Слага се както отвътре на кошера, така и отвън. Ръбовете на дървените кошери буквално си плачат за алуминиево тиксо, но сложено отвътре. Постига се почти пълна херметизация.