Здравейте колеги!
Аз съм начинаещ пчелар.Сега започвам да се занимавам с пчеларство с ЛР.кошери.Имам два кошера,и тъй като все още не съм си взел пчели(имам оговорка с пчелар но още няма готови отводки)а мерака е голям обиколих раиона. И открих едно пчелно семейство в една топола. На около 5 метра височина.С помоща на друг колега направих всичко това което е описал по-горе scutellator с разлика в това ,че дупката я правих от другата страна на дървото и може би не уцелих ядрото на гнездото.И когато започнах да пуша излизаха пчели но по скоро се разлитаха от колкото да пълзят а и небяха кой знае колко много.Влизаха в тръвната и после излизаха.
Предполагам сгреших че напръсках тръвната със спрей за роеве вместо с мед или сироп .Но в главата ми беше останало ,че се пръска със спрей.
Всичко това се случи привечер и незнам дали и това не е от значение.Не ми стигнаха силите да дупча втора дупка а и се свечери.
Аз така или иначе след два дни пак отивам да се пробвам ,но ако може някакви напътствия.Или да ми кажете каде греша.
Предварително благодаря.