Скутелатор, щом съм те засегнал, за мен е чест да ти се извиня пред целия Форум! Много рядко се съмнявам в думите ти и ти добре знаеш какъв респект изпитвам към теб. За мен обаче е неприемливо да коментираме български граждани, които се занимават с пчели и които не участват във Форума. Това първо. Второ - аз ще съм последния човек във Форума, който ще се съгласи сами за себе си да говорим като за някаква долна ръка хора, унтерменш едва ли не. Казвал съм ти и друг път - на теб силата ти е в говоренето по същество, затова и исках да кажеш какво се случва в евространите с МКБ, а не да пълним темата с общи приказки и как ще гризем дървото. Иначе мнозина знаем /или се досещаме/ как се работи на Запад от нас - ако се хване на границата се изгаря, ако е във вътрешността се кротува, умува, може и при комшиите да иде или някой Регламент да бутнат, ама си пазят хората /данъкоплатци и избиратели/. Прав си, напролет ще видим докъде е стигнал и тук си мисля че няма смисъл да търсим кой е виновен. Плодове влизат от всички страни и по всякакъв начин. Рояци също могат да дойдат, нали един колега разказа как са намирали в контейнер от далечна чужбина? При нас тайна няма да се пази. Правителството ще действа или по варианта "син език" /самотек, пари няма, оправяйте се/ или по варианта "1-4 блок на Козлодуй" /ний сме най-правоверни, ще вземем жестоки мерки, Европа ще ни даде пари някога/. Та така, все си мисля, че със сериозни организационни мерки от нас и заедно с нашите мелези няма да се дадем лесно на бръмбарчето. За кумафоса наистина е гадно, ама пък щом службата го изисква...

За АГ - също мисля че е лесен. В мои кошери не съм виждал, но съм виждал в кошери на няколко метра от моите. Ами изгорихме ги в дупката, колегата си получи обезщетението и си пчеларства с оцелелите и новосъздадените след това семейства. Почти съм убеден, че яките семейства не им пука от АГ, вероятно ще се организират и срещу МКБ. Тук вече да му мислят цепачите и отводкаджиите. За разведряване на атмосферата - пускал съм го в темата за статиите, но ето как един разумен човек и с мъничко късмет се оправя с АГ. Това е преди повече от сто години.

http://postimg.org/image/yxy7d3ich/