Здравей Йорданов,
както ме посъветва, така и сторих - купих си четири дадана, разцепих ги и ги направих 6 семейства (реших, че е по-добре да сформирам семейства, а не отводки). Направиха си новите майчици, заплодиха се и сега са шест звяра (прилагам снимка ; ). Обаче имам един проблем - не ми се ходи вече на работа всеки ден по осем часа да си пържа очичките пред гадния компютър. Искам да се занимавам само с пчели и с това да си изкарвам прехраната. Направих доста голям ресърч и доколкото разбрах от един 24-рамков лежак мога да произвеждам по две семейства (а не отводки) на година ако не им вземам меда. Предвид факта, че има сравнително голямо търсене за пчели реших, че е за предпочитане да произвеждам пчели, вместо мед.
Спрях се на украинската рамка, поради две причини:
1. Защото е по-добра и подсигурява по-лесен и щастлив живот на малките жилещи гадини;
2. Защото за нея тепърва ще има пазар, ако продавам пчелните семейства заедно с украински кошери.
Знам, че всички топли води вече са открити, но аз съм проектант по образование и душа, и подозирам че ще си разработвам нови варианти за кошери цял живот : )
Ето сегашните ми гадини.
Ето ме и мен след като реших да ги нацелувам.. милите ; )
![]()

Цитат