Писна ми да чета заяжданици.
Не съм казал, че няма други мнения и единствено гледам да дам информацията с която разполагам.
Не съм казал, че няма какво да науча, дори напротив тук има хора разбиращи много повече от мен по определени теми и се възползвам колкото мога.
Много по трудно е да намериш цялата информация, да я сдърчеш и отсееш, отколкото да вземеш всичко готово.
Казваш 5:1, а аз съм срещал 30:1 и точно да избегна подобни спорове писах 8:1 и тъй като не съм го проверил лично ще се съглася с това което казваш.
На много места пише, че след време жлезата атрофира, което не смятам, че е вярно.
Пчелите в края на живота си могат да отделят восък при нужда и пак не ми се спори и точно затова казах атрофират както го пише.
Много ясно казах, че всеки восък си има пазар и цените са много различни.
Остави собствения износ настрана. Лесно можеш да провериш каква е цената на която продават БГ фирми по телефон и по интернет.
Като ти предложат жълт восък на цена под 4 Евро поне малко съмнения трябва да имаш нали?!?!?
Трябва веднага да ти стане ясно, че масово се правят миксове с парафин и се въртят едни огрномни количества некачествен восък.
Като започнат да ти се свличат основи пак помисли дали това вътре не е точно парафинен микс.
Летите основи са по-твърди от "валираните" (да съм коректен).
А восъка с "добавки" лепне по валяците много повече и създава проблеми - смятам, че ще се потвърди от производителите на основи.
Восъка губи качествата си при прегряване и при многократната му употреба предполагам, че ще има огромна разлика.
Разликата между пчелния восък и парафина можеш да намериш в температурата на топене, плътността и киселинността и лесно можеш да провериш какво си купил.
Има и други изкуствени восъци и предполагам, че се ползват при добра цена.
Хайде сега си помисли при дефицит на пчелен восък какво се случва...
След като ясно и многократно съм казвал, че не третирам за вароа, то според теб дали не съм си направил сметката.
Спирам да пиша по каквата и да била тема...можете да си говорите и няма да преча.
Тихичко ще си чета от ъгъла.