Принципно тези хранилки са предназначени за северните храни където зазимяват само на захарен мед.Примерно в Норвегия се вади всичкия мед от плодника и се дават такива ударни дози 12-14 литра сироп докато спрат да го вземат.Според тамошен приятел пчелар една такава доза я вземат до 72 часа.
Дамяне, това беше само препоръка, всеки сам си решава.
Към tsc1 мисля че вече е време да разбереш, че от хранене, хранилки и т.н няма да "изкочи заек" в твоята специалност. Както Дамян каза в ютуба има стотици клипове с различни примитивни дозиращи устройства ако те въобще са необходими.
Да, аз това се опитвам да разбера - "какъв е най-подходящия за нашите условия начин на подхранване със захарен сироп?" и да си направя изводите. Но се получава твърде разнообразна и доста противоречива информация.
Дали има смисъл от дозиране - за мен отговора е ДА, ако трябва всеки ден да се дава по 0,600 - 0.800L еднократни дози, в продължение на седмица и повече. Тогава с едно зареждане с 10L туба решаваме проблема от раз.
@rosty_sz,
Кажи какво ти е мнението за дневното и нощното хранене? Наистина ли е по-добре хранилката да се пълни за през нощта?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
За мен няма никакво значение. Ако успяваш да пълниш без да разливаш за да не предизвикаш нападения няма проблем. Дозирането става без електроника като ограничаваш броя на пчелите които могат да достъпят храната едновременно. Няма жици маркучи захранване и т.н.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))