А сега, на кой да вярваш?
http://www.blitz.bg/news/article/291847
А сега, на кой да вярваш?
http://www.blitz.bg/news/article/291847
Нали вече ви казах, че метеоролозите при правенето на прогнозите си разчитат не на уредите си, а на ............ слабата памет на хората.
Няма как времето да бъде познато повече от 6-8 часа напред. В редки случаи с големи циклони може да бъде познато 1-2 дена напред и това е. Всичко останало е игра на тото. Като казах тото - помните ли едно време как се теглеха числата? Имаше една голяма сфера с пигпонки в нея, която се въртеше и по всеобщо убеждение числата се падаха случайно. Нещо подобно е и с атмосферните процеси - хаос от непредсказуеми движения на въздушни маси. Позназването на времето след 3 дена е равносилно на познаване на това коя пингпонка ще се падне - ха-ха..... А познаването на времето след 3 месеца е равносилно на познаването на това коя пингпонка ще се падне не сега, а след 100 завъртания и спирания на сферата.
МТО прогнози.rar
Като се позамисля от една страна лятото си беше мокро и не особено топло,което ще рече ,че земята не е подгрята от което следва бързо изтиване.От друга страна гугутките наоколо се държат,като през пролетта-гнездят.........Божа работа.
Синоптиците - е, те тия като че ли имат негласно съревнование с политиците - кои повече да лъжат...?!?
Ама то виж и как са организирани прогнозите:
1. ........ възможни са превалявания ...... Ха-ха - ще вали или няма да вали?
2. ........ на места ще има купеста облачност..... Ха-ха - ще има ли облаци ли няма да има и къде?
Това са глупости, нарочно пишат крайности да са интересни и четени. Те ме могат да познаят времето за утре а какво остава за след месеци.
Колеги,не знам при вас как е,но в морската градина на Бургас,масово е нацъфтял рожкова.
На вилата ми край Сливен, където са пчелите ми в неделя видях, че е цъфнала една круша...
В Пазарджик преди две седмици видях няколко цъфнали кестена,една жълта акация и люляк…
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))