Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
ВНОСА НА ПЧЕЛИ В РАМКИТЕ НА ЕС Е РАЗРЕШЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Айде много ти се моля!
Случайно да си чувал за неща като свободна търговия, споразумението Балай или Европейска директива 92/65 (двете са едно и също) хм ???
Прегледах въпросната директива, както и още една(90/425), това което на пръв поглед разбирам е, че те регулират търговията в рамките на ЕС, на здрави животни(коита не са болни от болести за които има списък, и в района няма карантина или регистрирани огнища на въпросните заболявания). Сложна е материята, може и да съм го пропуснал, НЕ МИ СЕ ВЛИЗА В БЕЗМИСЛЕНИ СПОРОВЕ ПО КОИТО НЕ СЪМ КОМПЕТЕНТЕН, но никъде не видях, че забраната която съществува в българският закон за пчеларство(чл. 20) противоречи на тази директива. Европейското законодателство е над националното, да приемем че лобито на Ганчо и доцента не е позволило(съботирало е) синхронизация на нашето национално законодателство с европейскот, то тогава къде е европейската комисия да ни размаха пръст и да ни "погне" да си синхронизираме закона за пчеларството?!?

http://www.mzh.government.bg/odz-ple...stvo.sflb.ashx