А...аз това съм го писал и преди за личния труд, че не го смятаме с колегите. - Прав си да ме коригираш
Около 500-550лв е цената от Палисандър във Варна няма лъжа няма измама.
Друга фирма ми предложи между 50-80лв/м3 за сушилня с материал доставен от мен.
Лепило D4 ползвам на Milesi ,а там цената се разхожда между 6 и 10лв/кг (много ме изнервят с това).
Като не му харесва материала на борсата, че да не купуване са го хванали за гушата.
На мен ми казват това става, това не и ако искам да чакам следващата доставка.
Другото дето много го забравят е какво се случва с дърво от сушилнята на 9% като го докарат във Варна.
Според мен е най-добре материала да е с близка влажност до тази на пчелина и после да го разкрояваш, сглобяваш и т.н.
Няма как да очакваш да няма поне минимално раздуване като сглобяваш дърво на 9%, а после го оставяш на 75%.
Виж по темите съм оставял снимки на кошерите дето си ги правя за мен(не продавам).
Този е първия и втория направен от мен и струва ~15лв без труда със всичко по него(само хранилката струва 5лв).
Всеки "плодник" е с 40 винта 3х50мм.
Капаците са с ~ 40 винта неръждавейка 3х16-20мм и две ал. плаки. (между 5 и 12 винта на страна)
Дървото е Бял бор и Смърч.Както си е така го казвам.
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз си знам грешките по него и сега съм ги поправил в голяма степен.
Забравил съм да сложа странично винтове на подпокривната на едната снимка, то се вижда де.
И капаците вече са с 3см по-дълбоки, че на първия непокрива подпокривната.
Дъната ще ги правя с още една дъска между краката.
На подпокривната има мрежа, а сега търся едни тапи от PVC с малки дупки.
Взел съм 4 странна стяга, шаблони съм направил и ножовете смених, че ги бях прегрял и даваха отклонение.
И т.н. и т.н...