Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
Моето мнение е ,че цената не е критерий за качество.Купих си МК кошери на цена от 135 нямаше нещо което да е направено както трябва "Всички рязове бяха криви и като сложиш корпусите един върху друг по средата се образува един процеп 3-4мл от кривото срязване.Над рамачната табла"възглавницата" като се сложи разстоянието между рамките и таблата е 3мл ,пчелите както си искат така да минават .Капака като се сложи не захапва от корпуса а равни със нивото на таблата и ако духне вятър или без да искаш го закачиш по невнимание капак си хвръква със самата табла.Капака на първия месец се нацепи и има 2см луфтове между дъските да могат други пчели и оси да си влизат спокойно .Дъното е дълбоко и луфтове между таблите по 1см пчелите спокойно си слизат на долната табла да си вземат наново прашеца който се опитваш да събереш,от най горната табла до рамките разстоянието е 4,5см спокойно да си правят далаци за кеф от зад капака като се затвори има 1см разстояние и кошера става със два входа .Смола тече от горе до долу да ти е кеф да си цапаш дрехите тая смола като се изтече ,ще останат идни кухини за по лесно изгниване . Това е за 135лв закупено от гр.Русе за името на фирмата трябва да погледна визитката им която не ми е под ръка.
Това което описваш е работа на човек без понятие какво прави.
И аз ги имам тези издънки, но само на първите 1-2 кошера правени от мен и то в пъти по-малки.
Работих без шаблон и се получаваха разлика между нивата на стените. Сега вече няма такива проблеми.
Щом казваш, че това не е една или две бройки...
Виж на снимката как не се покрива таблата...това е защото не бях сметнал хранилката.
Това ми е първия кошер и има сантиментална стойност

Смолата теква защото не е сушен материала и е сложен на слънце преди да може да се втвърди или да излезе.
Сушен материал е този с поне 5 цикала, а не стоял в гаража месец!
Масово не правят разлика между изсъхнал и сушен.
Другия вариант е дървото да е имало много смола и дъските да са крайни "капаци" (кора ако виждаш някъде)

Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
Ахъ...