Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    Здравейте,
    1. Днес при прегледа на семействата видях по 5-6 пчели с жълти точици между очите, според мен е от прашец, защото и по тялото надолу жълтички, но за мое успокоение реших да попитам дали съм прав?
    2. За другата година мисля да взема ДБ с отделни дъна и мисля да не свалям магазините за съхранение, а да ги слагам под плодника. Въпросът ми е при третирането за кърлежи (лентички примерно), част от препарата няма ли да се наслои в магазинните рамки и от там в меда догодина?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    1 Да от някакъв цвят е.
    2 При корпусните не се делят питите на плодникови и магазинни така че няма как да третираш пчелите само при наличие на плодникови пити и ако лекарството се наслояваше на восъка щеше да се отрази и на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ...
    2 При корпусните не се делят питите на плодникови и магазинни така че няма как да третираш пчелите само при наличие на плодникови пити и ако лекарството се наслояваше на восъка щеше да се отрази и на меда.
    Тук твърдиш три неща. И в трите ли си убеден?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Така е, предполагам, така мисля!
    Не вярвам големите пчелини ЛР да делят питите защото си е допълнително работа а продават меда и по пътя на логиката не се наслагват такива количества във восъка да се отразят на меда.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Здравейте,имам проблем,
    една юлска отодка се разви до 8 рамки,и преди 2 седмици забелязах 4е няма пило а само мед и прашец,
    След по щателна проверка видях току що снесени яйца на много малка площ, а майката определено беше по малка от колкото я помня.Помислих 4е е станало самосмяна,и е успяла да се оплоди. Но в4ера не видях снесено и запе4атано пило, само мед и прашец,Защо маиката не снася?,Да ги обединя ли с друго семейство ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    А яйца имаше ли?

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    няма яйца,няма запе4атано пило

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Oregon Виж публикацията
    Здравейте,
    1. Днес при прегледа на семействата видях по 5-6 пчели с жълти точици между очите, според мен е от прашец, защото и по тялото надолу жълтички, но за мое успокоение реших да попитам дали съм прав?
    2. За другата година мисля да взема ДБ с отделни дъна и мисля да не свалям магазините за съхранение, а да ги слагам под плодника. Въпросът ми е при третирането за кърлежи (лентички примерно), част от препарата няма ли да се наслои в магазинните рамки и от там в меда догодина?
    Преди няколко дена видях такива пчели,чел съм че прашеца бил мокър и пчелите го слагат по тялото си да го изсушат.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •