Цитат Първоначално публикувано от tanasko Виж публикацията
Аз купих едни малки изпарителчета,които се слагат между рамките и побират около20 мл.МК. Пълня ги догоре но след два дни отварям да погледна какво става и в парителчетата са бяха почти пълни

Така е защото площта от която се изпарява МК е много малка. Една плака от фурмитом, която е напоена с 20 мл киселина има приблизително размери 20х15 см -300 кв.см само едната страна и от другата още толкова е 600 кв.см без да отчитам ръбовете на плаката, защото сравнени с основната площ са нищожно малки, но вероятно площта на тези ръбове е по-голяма от тази на твоити изпарители, които са много неефективни за борба с акара. И още нещо МК е хигроскопична и какво става на практика, изпарява се малко киселина и в същото време се поема влага, която задържа същия обем на киселината, но със значително по-ниска концентрация

В интернет пространството има клип на лектория с пчелари в Троян, където един биопчелар споделя
опита си за третирането с МК с неколкократно използване на плаките от Фурмитом. Аз 2 години вече прилагам неговия опит и съм доволен. Третирам против акар само есен.