Ох, ти дай това да е ефективно, тогава 15 000 лева ще се намерят отвсякъде. Ето малко сметки. Ако такива основи се продават с 20 ст по-скъпи (на бройка, независимо с какъв восък) след 100 хиляди основи ще се избият 20 000 лева. От друга страна за един пчелар ако сменя 20 основи годишно на семейство ще се оскъпи всичко с 4 лева на семейство. Кой разумен човек, няма да даде 4 лева и да не се занимава с разни третирания? За колко време ще се продадат 100 хиляди основи ми е трудно да кажа (ти по имаш представа).
Аз наистина не знам колко ще е ефекта от това. Смятам да проуча каквото мога. Ще гледам филма отново. Все пак излиза, че увеличаването на килийките е направено от хората, а не от пчелите. Щом се продават основи с търтеви килийкин (доста по скъпи) и има пазар за тях, какво да говорим за тези. Ако се внесат отнякаде 2000 бройки и се тестват в 100-200 семейства в различни пчелини ще е добро начало. Аз ако открия производител, цена ще пиша. За съжаление тест можем да се направим най-рано през лятото (имаме време да проучим всичко).