Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 46 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 454
    Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Според вас Червеното подъбиче, в предвид състава и приложението му от хората точно за чревни проблеми има ли реялна полза за прилагането му при пчелите за лечение и профилактика на нозематоза.
    http://bilki.bg/encyclopedia-bilki/c...podabiche.html

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Подьбиче, коприва, пелин, люта чушка все народни рецепти на основата на танини и други полифеноли. Ама как ще ги извлечеш и каква ще е дозата един господ знае.

Аз на пролет ползвам люта чушка, 1 леко преварена и пасирана чушка (семките ги прецеждам) в питките за 20 кошера. Точната рецепта в грамове я има в един от пчеларските вестници.
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Какво ще кажете за сребърната вода?Ползвал ли е някой,с каква цел,ефект?Има ли място в пчеларството,като профилактика,лечение?Някак ви изследвания има ли публикувани.Скутелатор е навътре в английскоговорящите сайтове.Дали си попадал на нещо?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето един български сайт за сребърната вода с много подробно описание на всеки един полезен или вреден аспект:

http://сребърнавода.com/

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Какво ще кажете за сребърната вода?Ползвал ли е някой,с каква цел,ефект?Има ли място в пчеларството,като профилактика,лечение?Някак ви изследвания има ли публикувани.Скутелатор е навътре в английскоговорящите сайтове.Дали си попадал на нещо?
    Преди около месец - чичко Павлов, предложи подобен експеримент(но по субективни причини не се получи да го проведем с него, надявам се той все пак да си го реализира - в името на науката и знанията), виж постин #85, и някой последващи(#91):

http://pchelari.com/forum/showthread...t=Инверт

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Здравейте,
    Моля за мнение, дали прикачената снимка е повод за притеснение от нозематоза. Според мен това са диарични петна...По другите кошери нямам такива петна.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_1140.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Нолков, не всяка диария се причинява от нозематоза, може и от лоша храна да е. Миналата зима един-два от кошерите ми бяха хубаво нашарени и вътре и вън с диарични ивици по 6-7см поради захаросан и може би леко прокиснал мед. Наблюдавай кошера, но според мен е ОК. Иначе нозематоза се доказва с лабораторни проби.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от nolkov Виж публикацията
    Моля за мнение, дали прикачената снимка е повод за притеснение от нозематоза. Според мен това са диарични петна...По другите кошери нямам такива петна.
    Аз виждам клей, кoe са диарични петна?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не са диарични петна. Ник е прав това е клей изпуснат при влизане. Диаричните петна са доста по големи. Ако са вътре по рамките обикновено имат и леко провлачен край, като рисунка на сперматозоид с по-къса и дебела опашка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Благодаря! Ще го наблюдавам и ще притворя входовете - сигурно затова носят клей....студено им е на душиците

Страница 16 от 46 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •