Интаресно дали ще има разлика в количеството на пилото при подхранване с едно и сьщо количество сироп за ден, но слагано наведньж и слагано капково в продьлжение на целия ден. Ако никой не е пробвал живот и здраве на пролет ще разберем.
Интаресно дали ще има разлика в количеството на пилото при подхранване с едно и сьщо количество сироп за ден, но слагано наведньж и слагано капково в продьлжение на целия ден. Ако никой не е пробвал живот и здраве на пролет ще разберем.
Винаги може по-добре.
За капково не знам, но ударната доза - веднъж седмично, веднъж на две седмици или веднъж на месеца (според нуждата) дава по-добри резултати отколкото подаването на малки дози през ден. Първата "мисъл" на пчелите когато се появи приток е да складират (временно) нектара в плодника. Често ми се случва да открия че след подхранване голяма част от яйцата (понякога всичко което майката е наслесла през предходните 2-3 дни) са били изчистени за да могат пчелите да сложат на тяхно място нектар/сироп.
С питката няма такива проблеми.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Аз вече няколко години ги зазимявам с един магазин отдоло в края на август началото на септември.В магазина поставям по старите пити и тези който имат мед.Пчелите го вземат и качват в плодника и по този начин се стимулира и майката да сняся повече.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))