Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 36 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 354
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Забравих да пиша за нещо важно - подредбата на кошерите.... Все по-често срещам пчелари, които предпочитат да НЯМА симетрия и някакъв ред при подредбата. Така неоплодените майки имат по-голям шанс да се върнат там, от където са излетели. Mateev беше разсъждавал по този въпрос
    А като стойки за кошерите може да се ползват бетонни блокчета. На дребно цената им е около лев. Ако вземеш от производител, за кошер може да ти струва около 1.50 лв. Става стабилно и красиво

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Аз за себе си съм го решил пчелина ми е на площ 13 дк.заграден е със бодлива тел но съм решил по цялото разстояние на оградата да направя жив плет от бял маргарит и през 5м еводии.А из останалото място ще насадя пауловнии чудя се между редовете с кошери да насадя лавандула.Акация няма да садя защото до оградата от едната страна има дере което е залесено преди 40 год. с акация и сиг е дълго поне 5км.За друго незнам място има много ще го мисля по нататак.Много садене ще пада тая година само 300 еводии трябва да купя е поне белия маргарит ще е без пари.Има го по канавките много само резници да режеш и да садиш.Пауловнията поне е ефтина но еводията 3-4 годишна в контеинер гледах 16лв.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

:)

@delpi Е все ще му намеря лек нали?

@iskren Аз няма да вземам за 100дкр, но трябва да търся като му е време.
    Голям успех и късмет си имал с Еводията...Браво.

@ivootur Бабата много ще се зарадва на чубрицата
    Ще пробвам всичко, а опита учи най-добре.

@tsvetanko1973 Повет-а няма махане.Имам много НЕ искам и да чувам за него.
    Ако колега иска имам към 10м с тая гад. Ни мотика, ни лопата, само хербицид я оправя.

@kartagen27 на 100% си прав.

@argilov Бях гледал нещо подобно, но цъфтеше зимата в снега.
    Може да му е братовчед и е медоносно.
    Ако се сетиш драсни един ред.

@Ангел Йосифов Много е хубаво, но мястото му е във вътрешния двор.

@радо Фацелия мисля да засадя, но пред имота ей така да има.
    1лв беше пакета с много семена, а най-вероятно няма да се сетя да запазя семена.
    Лофанта също е много добра идея тъй като имам малко каналче по една външна ограда.

@distedi Каталпа-та е много разпространено и може да му намеря място в малкия двор за декорация.
    Дървен материал не ми трябва и крави нямам.
    Имам едни къпини да местя,че ще се паднат до кошерите и може да го сложа на новото им място.
    Бетонните блокчета са много лоша идея за кошер, защото задържат влага и студ, а и зимата се пукат.
    Цената им е около 0.80лв тук, но това е много краен вариант.
    Мисля за нещо с по-добра изолация, но все компромиси трябва да се правят.

@Ivan_vd Точно и аз мисля за жив плет и дървета на няколко метра.
    Я кажи за белия маргарит как се сади и кога се реже и т.н
    Че съм си харесал един тук на 200м и пред НАП имаше, но имам алергия към обекта. - почва да ме сърби джоба

Отново много благодаря на всички колеги за помощта!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Резниците се вземат от прави, нормално дебели леторасти или преди зимата и се съхраняват в студено помещение в пясък, или в края на зимата - началото на март.Тогава се набучват в пясък. Истината е , че и в почва се вкореняват добре, но при изваждането се разкъсват повече корените.Добре е да се поддържа нормална влажност.Дължината на резниците е като молив - около 20 см. Не само бял маргарит, така може да се вкоренят резници и от други храсти - примерно лоницера, лигуструм.Юли месец като си бях отпуска и се разхождахме в гр.градина във Видин видях на един храст бял маргарит толкова мн пчели а цветовете му бяха почти прецъфтели преставям си какво е във фаза цъфтеж.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    За еводията нищо не мога да кажа но вс.пишат и говорят че била наи медоносна е от 300 дървета дано да има ефект ще я видя колко е медоносна.Аз и затова ще купувам 3-4 годишни в контеинери за да избегна риска колкото може от изсъхване.Ох като знам какво теглене на маркучи ще пада за да поливам но ще трябва ако няма дъжд.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Резниците се вземат от прави, нормално дебели леторасти или преди зимата и се съхраняват в студено помещение в пясък, или в края на зимата - началото на март.Тогава се набучват в пясък. Истината е , че и в почва се вкореняват добре, но при изваждането се разкъсват повече корените.Добре е да се поддържа нормална влажност.Дължината на резниците е като молив - около 20 см. Не само бял маргарит, така може да се вкоренят резници и от други храсти - примерно лоницера, лигуструм.Юли месец като си бях отпуска и се разхождахме в гр.градина във Видин видях на един храст бял маргарит толкова мн пчели а цветовете му бяха почти прецъфтели преставям си какво е във фаза цъфтеж.

След около час ще излизам и ще мина близо до един храст дано да съм познал и ще кача снимки.
    Мисля, че даваше едни оранжеви топки, а листа нямаше след като се появи плода.
    Режа на по 20см и го слагам във вода за 2 дена. Утре няма да ми стигне времето да го бучна в пясък.
    Кога да го засадя в градината и колко често да го поливам докато е в пясък?

За еводията нищо не мога да кажа но вс.пишат и говорят че била наи медоносна е от 300 дървета дано да има ефект ще я видя колко е медоносна.Аз и затова ще купувам 3-4 годишни в контеинери за да избегна риска колкото може от изсъхване.Ох като знам какво теглене на маркучи ще пада за да поливам но ще трябва ако няма дъжд.
    Такива занимания като поливане...нямам време.
    Да му треперя дали ще се хване няма да я бъде.
    Че и ти доста пари ще хвърлиш за 300 броя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    В нета има мн.снимки за маргарита но на белият маргарит плодчетата са бели не розави а за еводията да доста пари но все пак е дърво което ще ни надживее а и нали искам да дадем нещо на пчелите не само да вземаме.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.01.2011
    Пчеларски район
    Свищов
    Ми то хубаво си го намислил, ама като гледам си от Видин, сигурно и ти имаш яки зими като при мен, дали ще устои на студа, аз опитах с няколко но измръзнаха, пчелина ми е на самия бряг на Дунава.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от simo Виж публикацията
    Ми то хубаво си го намислил, ама като гледам си от Видин, сигурно и ти имаш яки зими като при мен, дали ще устои на студа, аз опитах с няколко но измръзнаха, пчелина ми е на самия бряг на Дунава.
    Да от Видин съм но пчелина ми е на село на около 45км от Видин на 230нм. Има бая студ но пък нали Еводиите ги дават студоустичиви а и аз мисля от с.Розино да ги взимам минавал съм от там на доста по високо е моето село така че се надявам да издържат на напъна а и в селото има 1еводия нз от къде се е появила но е на поне 40год.и няма проблем.А за белия маргарит съм сигурен че издържа на нашите студове.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    ....Ох като знам какво теглене на маркучи ще пада за да поливам но ще трябва ако няма дъжд.
    Капково напояване?

Страница 14 от 36 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •