Колеги това място ще го правя пчелин.
Въпроса е какво да засадя.
Целта е да има цъфтеж колкото се може по-дълго, а не за 10 дена и да ги зазимявам.
Вътрешният двор ще го направя по-скоро декоративен.
1. По северозападната граница на къщата и двора ще засадя дръвчета, земята на 1-2м от къщата е моя, но има път и е оставено място.
Тежкотоварни камиони решават, че е добра идея да минават на 50см от къщата и с няколко фиданки ще си реша проблема.
Въпроса тук е липа или акация.
2. Какво да засадя по самата ограда на пчелина.
Годжи бери(храсти,увивни) или липа/акация или...
3. Между кошерите какви дървета да засадя.
Не е задължително да дават ядливи плодове, но едно сладко от черница няма да откажа
Искам да избегна косенето на тревата въпреки, че имам косачка, защо да си отварям работа.
Какво медоностно мога да засадя между кошерите.
Трябва да задушава другите видове и да може да се върви върху него без да ми създава проблеми.
До няколко дена ще съм готов с акация и липа, но какво друго да засадя и как да го разположа.
Почвата е песъчлива, а подпочвените води са на 10-20м и имам 2 кладенеца в имота.
Неправилната форма много ме затруднява и кошерите най-вероятно ще са на единични стойки.
Днес купих минзухари за вътрешния двор и сега търся кокичета и друга подходяща растителност.
Като казах, че ми трябват кокичета за 10-20м2 ме гледаха като индианец - пишеща машина.
Колегите с опит в подобни начинания...моля да си кажат мнението.
![]()

Цитат