Ако си от село отиваш при някой овчар който си има фуражомелка,слагаш най-малкото сито,и се мяташ.Недей да палиш цигари на близко да не се взревиш :-) :-)
Мисля,че побира около 250гр. на едно завъртане.Аз затова казах,че трябват дебели нерви.Робота е конусен от светло зеленикава пластмаса.Мен ме кефи как работи след толкова години.Иначе като стана и аз "голам" пчелар ще търся варианти за пудрата захар.
В къщи ми харесва да си правя домашен хляб,но при повече кошери,сигурно ще мина на готови храни.Все още не съм решил.Може пък да стана баничар и ето ти решение на проблема![]()
Шегата бе в предните постове, сега да споделя, че преди години съм млял кристална захар с помощта на фуражомелка и се получаваше идеална пудра захар. Та който иска нека пробва - не карамелизира, както предполагат в предни постове и себестойността е доста по-ниска.
Нищо подобно. За целта си има тестомесачки. Много по-важно е да знаеш какво слагаш в консистенцията, пък и да слагаш каквото точно ти искаш. Павката правилна се ориентира, пък и зимата като няма какво да се прави не е голяма работа и на ръка да месиш...
Има едно решение за подхранване с мед.Лятото се пълнят 2л.,5л.бутилки с мед зимата се режат филии и върху рамките.Под филията се слага мрежа.
Това последното много хора по нашия край го практикуват, че даже и в 10 литрови.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))