Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    И какво излиза един път те чукат в кантара,втори път в тарата ,трети път в цената и вс.път ние от еб...а страна.Изход маи няма,и докога така.А и аз неискам да лъжа изкупвачите просто те смятат тара 1кг е ОК производителите на тенекии произвеждат тенекиите по 1кг и вс е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз пък си мисля, че пак залитате на психологическа тематика. Просто много ви се иска да си го изкарате на някой друг, и както винаги виновни са пак прекупвачите. Първо със вземането на пробите са ви мамели, а сега и със тези 100 грама пак ви мамят. Това според мене е несериозно, и ще ви кажа защо:

100 грама на 25 килограма са само 0.4% от общото тегло. Това е съизмеримо с грешката на кантара. Ако толкова искате да обвините някой прекупвач в измама, не се заядайте за тези 100 грама, защото е смешно, а си пригответе някакъв еталон, с който да проверите дали наистина неговия кантар мери точно. По-принцип техните кантари трябва периодично да минават метрологичен контрол, и ако вие откриете грешка, по-голяма от разрешения процент, то тогава наистина имате право да го ОБВИНИТЕ В ИЗМАМА, че и да повикате полиция.

Колкото до 100-те грама дали трябва ги признавате или не - това си е форма на ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОВАРЯНЕ. Ако вие не сте се договорили и не сте сключили договор с точни и ясни разписани в него условия, то това означава, че вие ДОБРОВОЛНО СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ с условията на работа на изкупвача. Такава е практиката в бизнеса, такова е и бизнес-правото, ако започнете да се съдите. Имате ли договор - изисквате спазването на неговите клаузи. Нямате ли договор - мълчите си и си траете, защото вие сте неизправната страна съгласно правния мир.

В случая със 100-те грама изкупвача НЕ МОЖЕ ДА ВИ ИЗМАМИ, защото меда все още си е ваша собственост. Като не ви хареса това със 100-те грама, ами не си давайте меда. Дадете ли го обаче, то това означава че вие сте се съгласили ДОБРОВОЛНО на тези 100 грама. При това положение защо се оплаквате по форумите? Защо се оплаквате за цената, за тарата, за кантара и за всичко останало, след като то е плод на ВАШИТЕ ЛИЧНИ РЕШЕНИЯ.

Докато не си дадете меда, ВИЕ СТЕ СИЛНАТА СТРАНА. Ако нещо не ви хареса в сделката, ами НЕ ГО ДАВАЙТЕ. Дадете ли го обаче, то това означава че СТЕ СЪГЛАСНИ с всички условия. И след като изкупвача не е използвал пистолет, насочен срещу вас, то това означава че вие ДОБРОВОЛНО сте си дали меда при тези условия. Та хайде още веднъж ми обяснете в какво се състои ИЗМАМАТА НА ИЗКУПВАЧА, че нещо от предишните постинги не ми стана ясно.

ПС: Не ви критикувам, просто искам да се постъпва честно и почтенно и от двете страни. И ако някоя от тях наистина приложи ИЗМАМА, то тогава наистина форума е мястото тази измама да бъде разобличена и дадения пчелар или изкупвач да бъде публино обявен. Но за да се случи това, първо трябва да имате ДОКАЗАТЕЛСТВО за измамата, а не просто да изказвате гласно мислите и подозренията си. Та хайде сега отново - кажете КОНКРЕТНИ СЛУЧАИ НА ИЗМАМА от даден прекупвач, и в какво се състои тази измама. Това със 100-те грама НЕ Е ИЗМАМА.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ако всяка година сменяш майките няма ли да направиш една лоша селекция макар и без да си имал това намерение?
    При мен 30% от майките са на 2 години, а всичко друго е от тази година.
    Като към края другата година плана е да имам 4% на 3 години,9% на 2 години и 87% нови.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •