Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 95 от 677 ПърваПърва ... 45859394959697105145195595 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 941 до 950 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес на пчелина имаше нашествие от пчелояди. До сега почти не бях виждал а днес цяло ято (около 100) бяха накацали по жиците и не давах на пчела да се покаже. Цял ден ръмеше и пчелите почти на излизаха, но която излезнеше ставаше храна на гадовете. И много нагли на 1 метър прелитат до мен, разгоня ги и след малко пак на линия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Не можах да намеря тема в която да задам тоя въпрос.Каква тара приспадат изкупвачите на мед,коректни ли са или директно 1кг-тенеке.Защото моите тенекета всички са от 0.870гр до 0.930 като 80% са по 0.900гр .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В повечето случаи над един килограм и пробват колкото могат повече. Най-коректните приспадат 1 кг.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    В повечето случаи над един килограм и пробват колкото могат повече. Най-коректните приспадат 1 кг.
    И как съгласен си да те работят със 100 гр. ли за 10 тенекета маината му на 4-5лв но на 100-200-300 и повече си е цифра.Или другият начин е да си купувам само тенекета които са по 1кг и повече.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    По принцип меда не може да се изцеди до край от тенекията и за това прекупвачите слагат тази толкова висока дара - да не би евентуално да се прецакат и контрата да остане в тях, пък ако мине номера що да не избият някой лев отгоре...

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    По принцип меда не може да се изцеди до край от тенекията и за това прекупвачите слагат тази толкова висока дара - да не би евентуално да се прецакат и контрата да остане в тях, пък ако мине номера що да не избият някой лев отгоре...
    Здр.Цеко на село имаме тенекии от Живково време вс са пробити в ъглите с цел когато бившият Наркооп ги изкупи да се изцеди меда до краи така че и на тези тенекии може да се изцеди меда но явно на тях така им изнася 100 гр са си 100 гр.А и между другото има ли производител на които тенекетата са му по 1 кг и повече и ако има даите кординати.За др. год да си знам.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Опитай се да изцедиш меда докрай от една тенекия и премери теглото, за да видиш че е повече от 1 кг. Дори и 3 дена да я държиш надолу с главата, пак по стените ще остане повече от 100 г.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това дали остава в тенекията НЕ Е НАША РАБОТА. Нашия ангажимент свършва в момента в който предлагаме на изкупвача продукта в разфасовката и опаковката в която той го иска. Това, че нямало как да извади всичкия мед въобще не ме интересува. Ако разсъждаваме в тази посока аз пък мога да поискам да слагаме по 100 гр. в моя полза защото:
    -мед остава в разпечатките, колкото и да ги цедиш
    -мед остава в питите , колкото и да ги въртиш
    -мед остава по ваната и центрофугата, колкото и да ги цедиш
    -мед остава и по земята, колкото и да внимаваш все се издънваш по някое време
    Въобще такива не ми минават и ако за цената не можем да се обединим и да се опитваме да търсим някоя стотинка повече, то срещу прехващането на завишени тари можем да се обединим.
    Тенекиите произвеждани в Гурково мисля че фирмата е Булметал са по 980гр. Капаците влизат много плътно дори леко прекалено.

Въпрос към Матеев: Вие слагате ли повече паста за зъби в тубичките, защото потребителите не могат да ги изцедят до край? А в кремовете за бръснене? А в шампоаните? Не става въпрос за грамчето в повече за да нямата ядове с контролните органи.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Не можах да намеря тема в която да задам тоя въпрос.Каква тара приспадат изкупвачите на мед,коректни ли са или директно 1кг-тенеке.Защото моите тенекета всички са от 0.870гр до 0.930 като 80% са по 0.900гр .
    Тази година изтеглихме тарата на всички тенекии преди да ги пълним. От 870 грама(0,870 кг.) до 1150грама(1,150 кг.) но тези най-тежките са единици, над 950 гр са можеби под 10%. И всичко това е с капаците, а миналата година като дойдоха ги теглиха без капаците и искаха да смъкнат по 1кг(че се разправяхме) - пробват бе, ако мине, и където мине...
    След като немогат да го изцедят меда докрай, защо не ми ги носят с меда(веднага след като са го изляли - аз да си ги премия, а приложения много, я на пчелите обратно или за ракия), ами носят - нови за нови, а за не новите обикновенно дават измити. Това означава че те са го извлекли на 100% - за какво са го използвали, тяхна си работа.
    Даже се сещам за още един вариант, могат да се сложат 3 празни магазина над кошера и тенекията захлюпена върху плодника, това е гаранция че ще бъде на 100% обран меда, едва ли ще го приложа точно тоя метод, че малко е трудоемък, пък и има рискове от разпространение на болести тлеещи в меда при такова хранене, особенно ако това не са тенекиите от моя мед - но все пак си е вариант.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Това дали остава в тенекията НЕ Е НАША РАБОТА. Нашия ангажимент свършва в момента в който предлагаме на изкупвача продукта в разфасовката и опаковката в която той го иска. Това, че нямало как да извади всичкия мед въобще не ме интересува. Ако разсъждаваме в тази посока аз пък мога да поискам да слагаме по 100 гр. в моя полза защото:
    -мед остава в разпечатките, колкото и да ги цедиш
    -мед остава в питите , колкото и да ги въртиш
    -мед остава по ваната и центрофугата, колкото и да ги цедиш
    -мед остава и по земята, колкото и да внимаваш все се издънваш по някое време
    Въобще такива не ми минават и ако за цената не можем да се обединим и да се опитваме да търсим някоя стотинка повече, то срещу прехващането на завишени тари можем да се обединим.
    Тенекиите произвеждани в Гурково мисля че фирмата е Булметал са по 980гр. Капаците влизат много плътно дори леко прекалено.

Въпрос към Матеев: Вие слагате ли повече паста за зъби в тубичките, защото потребителите не могат да ги изцедят до край? А в кремовете за бръснене? А в шампоаните? Не става въпрос за грамчето в повече за да нямата ядове с контролните органи.
    Аз имам и друго предложение което ми се струва че ще стане по лесно ,да се разберем с производителите на тенекии просто да правят тененекетата от малко по дебела ламарина за да стане 1кг или малко повече и проблема е решен.Оскъпяването мисля че ще е минимално.

Страница 95 от 677 ПърваПърва ... 45859394959697105145195595 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •