Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 111
    Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    За д-ното на ладката,к-дето пада прашеца користим пластова за антикомарни за прозорци.
    товара е лек, а има и движение на в-здуха, така че не мора всекој ден да се с-бира прашеца.

Наблюдател
    Регистриран
    29.10.2011
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Мрежата за комарници се прояжда от молци и става на дупки-пробвал съм го.Аз ползвам алуминиева на дъното е неръждаема за чекмеджето.Излиза малко скъпо но пък нямам ядове.

Купих си 4 ЛР кошера с мрежесто дъно.Мрежата е на ок.1/4 отпред а чекмеджето е със ситна мрежа.Притеснява ме че няма прелка, от дъното има около 2см . дъсче напред.Трябва ли да има прелка и колко да е широка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Робертов Виж публикацията
    Купих си 4 ЛР кошера с мрежесто дъно.Мрежата е на ок.1/4 отпред а чекмеджето е със ситна мрежа.Притеснява ме че няма прелка, от дъното има около 2см . дъсче напред.Трябва ли да има прелка и колко да е широка.
    Това не е мрежесто дъно, а дъно с отвор за прашецоуловител. Ако мрежата е ситна няма да ти върши работа защото прашеца няма да пада(и при мен беше така и се наложи да я сменям). За какво ти е тази голяма прелка, 2см.са си напълно достатъчни.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това не е мрежесто дъно, а дъно с отвор за прашецоуловител. Ако мрежата е ситна няма да ти върши работа защото прашеца няма да пада(и при мен беше така и се наложи да я сменям). За какво ти е тази голяма прелка, 2см.са си напълно достатъчни.
    Гледах снимки из интернета ,та всичките дъна бяха с по-голяма прелка от моята.Не съм гледал пчели и не разбирам ,за това събирам мнения
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	langstrot2.jpg
Прегледи:      951
Размер:	53.9 KB
ID:	928

Дъното външно е като моите ама това е с по-голяма прелка.А вътрешно като това :

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	155575.jpeg
Прегледи:      953
Размер:	57.3 KB
ID:	929

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И моето дъно е същото с 2см. прелка инакъв проблем а на корпусите няма прелка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    С тези студени нощи, пчелите в кошерите с мрежести дъна са образували сутринта гъба от пчели под 1вия корпус и започват да работят значително по късно от тези с 1/4 мрежа, въпреки че са по силни семейства.
    Тези дни се чудех дали да не има сложа и на тях основните има дъна, то както гледам не се очакват големи жеги. А за борбата с акара не помага кой знае колко мрежестото дъно.

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    Колеги, може ли някой да помогне от къде да си намеря мрежа за дъното 3х3мм отвор или подобна за да може да пада прашеца през нея, но да не е от тея тънките къде се гънат....
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Потребител
    Регистриран
    23.06.2013
    Пчеларски район
    община Силистра
    http://prntscr.com/4jmsed
    и такава може с размери ширина 3мм дължина 5мм на отвора, мисля толкова бяха.
    "Човек е щастлив, когато е отпратил миналото, забравил злобата, не чака от никой нищо...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тука описвам къде съм намерил една много хубава мрежа. Погледни я - може да ти свърши работа:
    http://pchelari.com/forum/showthread...80%D0%B0%D0%BD

Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •