Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Матеев, пробвал ли си разпененото ПВЦ за направа на нуклеуси?
    Преди няколко месеца бях на една среща на пчелнина на Костадин Якофов. Той ни показа едни 8 рамкови ЛР (кошер на Гърдев) от пластмаса. Не помня колко бяха дебели, но едва ли са над 20мм. Аз питах какъв е метериала, но получих отговор, че е купен от Симеон Тодоров. За нуклеус изискванията са доста по-малки (като здравина). Ако някой си има приказка със Симеон Тодоров да помага...

Аз до 10 дена ще ходя с колата до София и ще си взема туплекс. С какво го режете? Циркуляр, дебела ножица за ламарина, зеге, трион?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    .....Аз до 10 дена ще ходя с колата до София и ще си взема туплекс. С какво го режете? Циркуляр, дебела ножица за ламарина, зеге, трион?
    Реже се с всяка една дърводелска машина, за която се сетиш. Въпросът е как в колата ще ги натовариш тези листи? Та те са огромни. Те дори и за ремарке са големи и трябва да се сгъват на U, за да влязат в него. Ако мислиш там на място сам да си ги режеш, мисля че едно зеге ще ти свърши работа, стига да имаш къде да го включиш в контакта. Иначе фирмата предлага рязане, но взема по левче на лист. Това може да обезсмисли ниската цена, по която ги купуваш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Реже се с всяка една дърводелска машина, за която се сетиш. Въпросът е как в колата ще ги натовариш тези листи?
    Матеев, ще ги режа там на парчета. В колата мога да вкарам 180x120 sm (комби). Ще взема зеге. Дано има контакт там. Ако няма контакт ще трябва с голямата ножица. Утре им звъня да питам дали мога аз да го режа там.

От това ще направя вътрешни хранилки. Горе ще има по една дъска да се захлюпва и става на преградна дъска. Ако не е захлюпено ще направят някой далак вътре като нищо. Като го ковеш с такера пука ли се (предполагам НЕ)?
    Този пост е редактиран от nikola.vladov; 27.08.2014 в 19:19. Причина: грешка

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не, не се пука. Можеш да го ковеш смело с всякакви скоби - тънки, дебели, къси или дълги. Само една препоръка, измислена лично от мене. Много се дразня, когато видя някой детайл в кошера да е ръждясал или да е пуснал ръждива пътечка надолу. За да не се случва това, аз препоръчвам всички ръждясващи детайли да се пръскат с дърводелски спрей - лак. Това е изпробвано. Открих го случайно когато търсех UV защита на PVC картите, които ги кова по кошерите заради информационната система. Оказа се че UV лака, който го купувам, освен UV защита предлага и защита от влага. На практика той предлага ПЪЛНА ХЕРМЕТИЗАЦИЯ на това, което го напръскаш с него, и при това е изключително устойчив на влага и на всякакви други атмосферни влияния. Залепва се много здраво и издържа десетки години.

Та моята препоръка е след зачукването да пръскаш скобите с дърводелски UV спрей. Бутилка от 400g спрей струва 6.50, и с нея можеш да напръскаш (защитиш) поне 100 кв.м. площ.

http://markita.net/lak-lazuren-akvis...-bambuk.html-0

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Та моята препоръка е след зачукването да пръскаш скобите с дърводелски UV спрей. Бутилка от 400g спрей струва 6.50, и с нея можеш да напръскаш (защитиш) поне 100 кв.м. площ.
    Много ценен съвет, благодаря! Ти сигурно пръскаш с това и рамките (скобите където са). На снимката с разделителите рамката е от две летви горе. Не питам защо е така (мисля се досещам). Лепиш ли двете летви? Предполагам са ударени с такера отгоре по средата двете летви. Не се вижда на снимката как е.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Летвите ми на рамката са две, защото по средата между тях има скрит чип - UHF RFID таг, чието основно предназначение е защита против кражба. Данните, записани в този чип, могат да се четат от разстояние до 50 метра.

Колкото до скобите и главичките на простосмъртните видии - да, от скоро ги пръскам и тях с UV лак. На ключови места обаче поставям хромникелови видии, които за съжаление са около 10 пъти по-скъпи. Само за сведение - една простосмъртна видия струва средно около 0.4 стотинки, а една аналогична хромникелова - 4 стотинки.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Летвите ми на рамката са две, защото по средата между тях има скрит чип - UHF RFID таг, чието основно предназначение е защита против кражба. Данните, записани в този чип, могат да се четат от разстояние до 50 метра.
    .....
    Ти това с петдесетте метра пробвал ли си го? С какво ги четеш?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Това е добра новина, но трябва да ви кажа, че с тези такери и скоби последните няколко дни ми белее главата. Първо се оказа, че има различни модели такери и различни видове скоби.
    За такерите на Райдер (червените) ли става въпрос? Аз на Райдер съм виждал точно два модела пневматични такери - един за големи скоби/пирончета, друг за широките. За всеки от тях се предлагат скобички със същата марка.

Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините.

При електрическите такери разнообразието е много по-голямо. Единствено там досега съм виждал скобички които ръждясват(пък са и по-скъпи).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ......Да не се окаже че проблема е пак във твоите работници, съвсем преднамерено и задълбочено да са издирили различни видове такери и скобички, които нарочно да не стават за тези такери (различна марка)? Признавам нужен си е истински талант тъй като това никак не е лесно, предвид голямото изобилие на Райдер (известни още като пчеларските такери, тъй като 99,9% от хората които ги позлват са пчелари) и оскъдността на другите по магазините........
    Идея си нямаш колко много на брой различни видове ръчни такери и скоби има. И аз така си мислех, че всички такери и скоби за като моя - ха-ха .... и си мислех че това са най-масовите. Да, ама не. Моделите са стотици, да не кажа хиляди. Видовете скоби - също. Различни дебелини, ширини, височини, форма, ъгъл на закръглението, различна тел с различно сечение, с различно подостряне, от различни метали, с различно покритие и т.н.

Ето ти например списък с някои от моделите на скобите. Преписвам само от един сайт: (73), (53 А,D), (7/CТ), (A,C,D), (O,K,Y), (G), (28), (53 A/L), (A,D), (A 53), (7), (24), (S), (53 A,B,H/D,F,G), (53 A,H/D,G), (H), (C), (A), (13), (A,D,H,G), (F), (140) - Това от Ташев Галвинг. А сега от Бош - 51, 52, 54, 57, 53, 58, 59, 55, 40, 41, 47, 48, 49 - във варианти насмолени или не, с твърда или с мека тел и т.н. Да продължавам ли и с другите фирми? Няма да ми стигне деня да ги изреждам..... И всеки един модел пък е с различни дължини на иглите - 4,6,8,10,12,14,16 и т.н. Бих казал, че вариациите са поне 10 000. Ха, ха - откъде реши, че точно твоя модел е май-масов и го има в цяла България? Ха-ха...... Знаеш ли с какви точно скоби работи твоя модел и пробвал ли си да си намериш резервни със същите параметри?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Иначе фирмата предлага рязане, но взема по левче на лист. Това може да обезсмисли ниската цена, по която ги купуваш.
    Ето една хубава новина. Аз сега им звънях на мобилния (взех го от www.tuplex.bg) и ми казаха, че режели без пари. Аз ще взема все пак зеге. Ако някой ходи тези дни да каже все пак дали режат без пари.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •