Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 200

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    На твое място след третирането забравям за кошерите поне за 50-60 дни.
    Ако си познавам района и пчелите, при определени условия, аз също бих постъпил така. Обаче за пчелар, който зазимява за първи път, това може да е игра на руска рулетка, в която пък имало голяма тръпка, казват. Все пак хубавото на пчеларството е, че всеки сам си взема решенията.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ако си познавам района и пчелите, при определени условия, аз също бих постъпил така. Обаче за пчелар, който зазимява за първи път, това може да е игра на руска рулетка, в която пък имало голяма тръпка, казват. Все пак хубавото на пчеларството е, че всеки сам си взема решенията.
    Защо говорите воалирано със недомлъвки .Кажи нещата по ясно и конкретно .Смелост ли ви липсва или се правите на големи пчелари и избивате комплекси .Аман от такива разбирачи
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тръпката е голяма, но не е приятна.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Капанец, напролет да си нервен, ще го приема, ама сега при това хубаво време що не се радваш на живота? Мисля, че съм крайно ясен и конкретен, колко повече от това. Ако не ме разбираш какво казвам в мненията си, може да не ме четеш. Наистина, ще ми бъде мъчно но ще се опитам да свикна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Капанец, напролет да си нервен, ще го приема, ама сега при това хубаво време що не се радваш на живота? Мисля, че съм крайно ясен и конкретен, колко повече от това. Ако не ме разбираш какво казвам в мненията си, може да не ме четеш. Наистина, ще ми бъде мъчно но ще се опитам да свикна.
    Извинявай ако съм Ви засегнал но наистина малко се по изнервих.След пояснителния коментар на Ангел напълно разбрах какво точно имате предвид
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    При мен пило има на 4 до 6 рамки ДБ. Това е около 1/3 от общата площ на всички рамки, поради наличието на меден венец.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2014
    Здравейте, занимавам се с пчеларство от скоро и моля за съвет.В един от моите кошери (10р ДБ)съм сложил восъчна основа за градеж и явно съм я сложил късно защото почти няма градено върху нея. Съседните й рамки са с меден венец, който пчелите доста са надградили поради свободното място между тях и рамката с ВО. Проблема е че тези венци стърчат над разделите на рамките и при приближаване на рамките една към друга в горния си край те се опират една в друга а в долния имат много голямо разстояние. Дори да сложа една от тези рамки на друго място ми се струва че разстоянието пак ще бъде голямо.Моля дайте съвет как да процедирам!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от RDV_83 Виж публикацията
    Здравейте, занимавам се с пчеларство от скоро и моля за съвет.В един от моите кошери (10р ДБ)съм сложил восъчна основа за градеж и явно съм я сложил късно защото почти няма градено върху нея. Съседните й рамки са с меден венец, който пчелите доста са надградили поради свободното място между тях и рамката с ВО. Проблема е че тези венци стърчат над разделите на рамките и при приближаване на рамките една към друга в горния си край те се опират една в друга а в долния имат много голямо разстояние. Дори да сложа една от тези рамки на друго място ми се струва че разстоянието пак ще бъде голямо.Моля дайте съвет как да процедирам!
    Аз изрязвам надграденот със нож, това обикновенно се случва към средата на лятото. Предполагам сега не би било проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Нямаш грижи. Слагай ги плътно една до друга, напролет като ги подравнят ги свиваш как си трябва.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •